Update: Idegállapotba kerültek a taxisok, miután egy autóból két fiatal kiszólt nekik, hogy inkább menjenek dolgozni. Körbeállták a kocsit, és majdnem verekedés lett. De csak majdnem szerencsére.

Lánglovagok információi szerint egyébként - előre készülve a blokádra - az ország szinte összes tűzoltódaruját a fővárosba rendelték hétfő hajnalban. Ez azért nyugtalanító a portál szerint, mert ha olyan baleset történik, ahol azonnali beavatkozás lenne szükséges daruval, az esetleg csak késve érne a helyszínre.

Egy-egy sávon megindult az autós közlekedés is az úton, ahogy azt ígérték is. A forgalmat kezdetben a rendőrök irányították, de már a jelzőlámpák is működnek.

Mivel területfoglalási engedélyük nincs, és telefonon is hiába próbáltak szerezni utólag, a taxisok azt tervezték, hogy ha oszlatni kezdik őket, akkor újra lezárják a már megnyitott egy-egy sávot a Bajcsy-Zsilinszky úton. Végül a helyzet rendeződni látszik, a rendőrök nem oszlatnak, így reggel nyolcig várhatóan marad a már kialakult helyzet.

Mondjuk éhezni nem fognak, kaptak szendvicseket:

Lezárták a Bajcsy-Zsilinszky utat hétfőn kora este az Uber betiltását követelő, és hajnal óta demonstráló taxisok. Meg nem erősített hírek szerint a tiltakozók a Lánchíd lezárására készülnek. Kollégáink helyszínről küldött beszámolói szerint a rendőrség megjelent a főváros hídjainál.

Eközben a Bajcsy-Zsilinszky után megkezdődött a demonstrálók és a rendőrök közötti alkudozás arról, hogy a tiltakozók legalább az út egyik sávját hagyják szabadon. A BKV buszokat - egy kisebb közjáték után - már engedik haladni egy sávon, az autók előtt a legutóbbi megállapodás szerint fél hétkor nyitnak meg egy sávot.

Egyelőre akár szerdáig is maradhatnak a taxisok, legalábbis ez a terv, tudósít a helyszínről kollégánk. Lehet, hogy hamarosan hivatalos területfoglalási engedélyt is szereznek a demonstrálók. 

  Eközben a hidaknál megerősítették a rendőri védelmet, a Kossuth tér környékét is lezárták a hatóságok. 

A taxisblokád egyik nagy nyertese kétségtelenül az Uber: a balhé hatására ugyanis látványosan megugrott a Google keresések száma az Uber, über és uber taxi kifejezésekre, írja a HVG.

De nem csak rákeresnek, hanem sokan le is töltik az alkalmazást, így az Uber app a magyar letöltési lista első helyére ugrott.