A Fox 9 szerint a kutyust úgy hívják, hogy Matka, és a minnesotai Állami Kapitóliumnál állt szolgálatba. A melót azért ő kapta, mert nemcsak remek a szimata, hanem nagy tömegben is kifogástalanul viselkedik és tökre barátságos az emberekkel. Ha netán kétségei támadnának a cukisága felől, nézze csak meg az alábbi videót!

A másfél éves magyar vizslát egy 10 hetes kiképzéssel készítették fel a bombakeresére. Ha kiszimatol valami gyanús tárgyat, vigyázzban ülve kell jeleznie főnökeinek, hogy valami nem stimmel.

Minden alkalommal, amikor egy őrizetlenül hagyott táskához, vagy valami hasonlóhoz riasztanak minket, Matka fog odamenni, hogy ellenőrizze és megbizonyosodjon róla, hogy fenyegetést jelent-e számunkra

– mondta el Eric Roeske rendőrkapitány.

A K9-es egységben szolgáló vizsla legfontosabb feladatát a jelenleg felújítás alatt álló Állami Kapitólium biztonságának szavatolása jelenti. A járőrözés mellett neki kell majd átfésülnie a hatalmas épületet a nagy rendezvények előtt. Mivel itt általában elég nagy a zaj és óriási a tömeg, nagy hasznát veszik béketűrő, barátságos természetének.

Igaz, hogy még soha nem találkoztam olyan ebbel, akit ne imádtam volna, de benne van valami igazán különleges. Komoly felelősségünk van abban, hogy biztonságban tudjuk ezt a helyet, és ez a csodálatos eb sokat fog nekünk segíteni

– áradozott róla Tina Flint Smith kormányzó. 

Búcsúzóul, íme egy kép a pofijáról is. Hát nem zabálnivaló?