horoszkóp
MG 9732

Már mással gyanúsítják a zagyvarékasi gyerekeket

2016.02.01. 13:30 Módosítva: 2016-02-01 13:31:02

Erős felindulásból elkövetett emberölés helyett emberöléssel gyanúsítják azt a 14 éves zagyvarékasi lányt és 16 éves éves barátját, akik múlt hétfőn ölték meg a lány édesanyját.

mi a különbség?

Amíg előbbi az emberölés enyhébben büntetendő esete és 2-8 évig, addig az emberölés alapesete 10-15 évig tartó szabadságvesztéssel büntethető, mondja az ügytől független ügyvéd. Magyar György hozzátetette, hogy emberölésnél a 14. életévét betöltött személyekre legfeljebb tízéves, a 16. évnél idősebbekre maximum 15 éves szabadságvesztést szabhatnak ki. A minősítés az eljárás alatt még változhat.

Bár a gyerekek előzetes letartóztatása után a fiú édesanyja a Velvetnek azt mondta, hogy fia állítása szerint barátnője egyedül szurkálta össze az asszonyt, a 14 éves lány ügyvédje szerint az anya elmondása egyoldalú és nincs tisztában a pontos körülményekkel. Őrlős Gábor meghatalmazott ügyvéd szerint még rengeteg a feltételezés, ráadásul

a gyerekek olyan lelkiállapotban vannak, ami miatt nem is nagyon képesek arra, hogy felfogják azt, ami körülöttük zajlik.

A fiatalokat a pénteki tárgyalás után késő estig hallgatták ki és az ügyvéd szerint a vallomások folyamatosan finomodnak.

Egy dolog biztos, valaki meghalt és ehhez köze van a gyerekeknek. De arról például, hogy a gyilkosságot előre eltervezték-e volna, csak félinformációk vannak. Azt, hogy a valóságban hogyan is történtek a dolgok, még korai lenne kijelenteni

– mondta a Velvetnek Őrlős Gábor, a lány ügyvédje.

A jogi képviselő azt mondta, a kislányon nem látszik, hogy felfogta volna, mi történt, és azzal sincs nagyon tisztában, hogy mi vár rá. Egyelőre annyit ismert be, hogy a házban volt, amikor édesanyját megölték.

Védencem beismerése arra vonatkozik, hogy a cselekmény időpontjában otthon volt, de hogy akkor pontosan mi és hogyan történt, azt a nyomozás fogja majd kideríteni

– tette hozzá az ügyvéd.

A két fiatalt a bíróság január 29-én harminc napra helyezte előzetes letartóztatásba, amit nevelőintézetben kell letölteniük.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!