horoszkóp

Meghalt egy magyar hegymászó Új-Zélandon

2016.02.02. 09:41

A stuff.co.nz szerint V. Gergő hétfőn a Mount Rolleston északi oldalán, az Arthur's Pass nemzeti parkban szenvedett balesetet. Az egyébként gyakorlott mászónak számító férfi ereszkedés közben esett el a laza, kavicsos talajon, majd lecsúszott egy hófolton, és 50 méter zuhanás után egy sziklás területen lelte halálát.

1454384303687.png
Fotó: CANTERBURY WESTPAC RESCUE HELICOPTER

A pécsi származású, de Új-Zélandon élő hegymászó két társával mászta meg a 2275 méter magas hegyet. A vasárnap éjszakát a csúcs közelében töltötték, majd hétfőn reggel a megszokott ereszkedő útvonalon indultak lefelé. Ekkor történt a tragédia.

A beszámolók szerint a magyar férfi társait szabályosan sokkolták a történtek. A balesetet követően rövid időn belül sikerült lejutniuk V. Gergőhöz, de nem tudtak rajta segíteni. A csapatért mentőhelikopter indult a helyszínre, majd egy mentős csörlővel ereszkedett le hozzájuk. Elmondása alapján a hegymászó "jelentős sérüléseket" szenvedett a zuhanástól, ezért már csak a halálát tudta megállapítani. A mentőcsapat először a másik két férfit hozta le a hegyről, majd visszarepült a holttestért.

V. Gergő a New Zealand Alpine Club nevű hegymászóklub aucklandi szekciójának népszerű tagja volt. Az elmúlt fél évben tucatnyi hegycsúcsot hódított meg.

"Nagyon szomorú, hogy valaki, aki ennyire élvezte a hegyeket, egy ilyen tragikus balesetet szenvedett"

– fogalmazott Sam Newton, a klub vezetője. 

A férfi holtteste jelenleg Arthur's Passban, egy kis hegyi faluban van, de később Christchurch városába szállítják, ahol halottkém vizsgálhatja meg. A helyi hatóságok egyelőre nem tudták elérni az elhunyt magyar hozzátartozóit.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.