horoszkóp
aIMG 6008

Elveszik anyjuktól a törökszentmiklósi csecsemőket

2016.02.22. 13:58

Egyelőre egyik törökszentmiklósi nő sem kaphatja vissza csecsemőjét, akiket azért kellett császármetszéssel világra hozni, mert a kismamák ismeretlen szerektől rosszul lettek. Rajtuk kívül még négy férfi került életveszélyes állapotban kórházba január 28-án és 29-én.

A Velvet információja szerint a történtek után a rendőrség azonnal jelzett az illetékes járási hivatalnak, ahol elindították a gyerekek nevelésbe vételét.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságtól és a Törökszentmiklósi Család- és Gyermekjóléti Központtól is jeleztek. A nevelésbe vételi eljárás folyamatban van. Az ügyben érintett szervezetek, hatóságok, így a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály is szoros kapcsolatban állnak egymással, hogy mihamarabb, a kiskorúak érdekében legjobb döntés megszülessen

– mondták a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Kormányhivatal sajtóosztályán.

A jogszabály szerint a gyámhatóság többek között akkor veheti nevelésbe a gyereket, ha

  • a gyermek számára családba fogadó gyám rendelésére nem kerülhet sor,
  • és a gyermek fejlődését családi környezete veszélyezteti, és veszélyeztetettségét az alapellátás keretében biztosított szolgáltatásokkal, valamint a védelembe vétellel nem lehetett megszüntetni, illetve attól eredmény nem várható, továbbá, ha a gyermek megfelelő gondozása a családján belül nem biztosítható

A két újszülöttet a császármetszés után rögtön a fővárosba szállították, azóta viszont már mindkét kisfiú visszakerült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházba.

Dr. Lippai Norbert megbízott orvosigazgató a Velvetnek azt mondta, hogy a csecsemők állapota stabil és nem változott – vagyis az egyiké jobb, a másiké súlyosabb –, de van rá esély, hogy teljesen felépüljenek.

(Borítóképünk illusztráció.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Ünnepi ajánlatok külföldön!

Lepje meg családját! Töltse az év végét külföldön. Válasszon akciós ajánlatainkból.