A 41 éves ilioni férfi beteges manipulációval érte el célját. Egy 16 éves fiú nevében az interneten hálózta be 14 éves lányát, majd rávette, hogy küldjön neki meztelen fotókat magáról. „Szakításuk” után aztán elhitette vele, hogy barátja öngyilkos lett, és egy éven keresztül szexuálisan zaklatta – számolt be a syracuse.com.

A férfi 2013 szeptemberében egy watertowni fiúként regisztrálta be magát az Instagramra, az AOL-ra, illetve egy üzenetküldő szolgáltatásra, majd csetelni kezdett lányával. Szegény gyereknek sejtelme sem volt róla, hogy apja áll a háttérben. Ahogy telt az idő, úgy érezte, egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Bár soha nem találkoztak egymással, a kitalált fiút egyenesen a pasijának nevezte.

A szakítás sem állította meg

Az apa az internetes barát nevében kért meztelen fotókat a tinédzsertől, aki eleinte még ellenkezett, de végül beadta a derekát. A lány novemberben unta meg, hogy egyfolytában a pucér teste a téma. Bejelentette, hogy szakítani akar. A férfi reakciója az volt: nem engedi, hogy elhagyja őt, amíg nem kap újabb képeket róla. 

Nem. Azt nem fogom megtenni. Ez az egyik oka, hogy elhagylak. Egyfolytában a szexről beszélsz. Őszintén szólva, egy párkapcsolat nem csak erről szól

– válaszolta a lány.

Öngyilkosságot kamuzott

A férfi még ekkor sem adta fel. Újra és újra megfenyegette lányát, hogy készítsen neki további aktfotókat, különben átküldi a korábbiakat az apjának (vagyis lényegében önmagának). Szakításuk után aztán a nem létező fiú anyja nevében írt neki egy üzenetet, azt állítva, hogy barátja öngyilkos lett. A lány érthető módon eléggé kiborult, amire csak rátett egy lapáttal, hogy apja közölte vele: halála előtt a fiú átküldte neki a meztelen képeket. A férfi a fotókkal folytatta a gyerek manipulálását. Egy éven át zaklatta szexuálisan, miközben gyakran felhozta, hogy mennyire bejöttek neki a képek.

Egy éven át zaklatta a lányt

A lány elsőként egy iskolai védőnőnek beszélt a szexuális zaklatásról, rendőrségi kihallgatásán pedig megemlítette internetes barátját. A nyomozók visszakövették az üzeneteket, így derült ki a megdöbbentő igazság, hogy azokat a lány otthonából küldte valaki. 

Az apa a bíróság előtt zokogva ismerte el tettét, de nem lánya miatt érzékenyült el, csakis saját magáért aggódott.

"Oda egy csomó évnek az életemből"
 

A férfival szemben nem csak azért emeltek vádat, mert szexuálisan zaklatta lányát, illetve pucér fotók készítésére vette rá. Mivel a képeket a számítógépéről másolta át a mobiljára, gyermekpornográfia terjesztésével is megvádolták. Ügyében júliusban mondják ki az utolsó szót. A hírek szerint akár 250 éves börtönbüntetésre is számíthat.