A FlyDubai fapados légitársaság Boeing 737-800-as gépe szombat hajnalban leszállás közben zuhant le Rosztov-na-Donu repülőterén – számolt be a BBC. A fedélzeten 55 utas és 7 fős személyzet tartózkodott. A légi katasztrófát senki nem élte túl.

Friss: íme, egy videó, amelyen látszik a becsapódás.

Az első hírek szerint a baleset azért történt, mert a repülő leszállás közben elvétette a kifutópályát. A becsapódás után a gép felrobbant, majd kigyulladt. A Boeing először két órával korábban próbált landolni, de az valamiért nem sikerült, ezért a második kísérletig a levegőben körözött.

Az orosz hatóságok szerint a legtöbb utas orosz állampolgárságú volt. Egyes források szerint azonban három külföldi is tartózkodott a fedélzeten. Egyelőre nem tudni, hogy a baleset pontosan milyen okból történt. A helyszínen mintegy 700 fős mentőalakulat dolgozik.

Update: 

Nincs magyar állampolgár áldozata a szombat hajnalban a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülőterénél lezuhant utasszállító gépnek

– közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI érdeklődésére.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a pilóta hibázhatott, vagy a gép meghibásodása vezethetett a katasztrófához. A hatóságok még folytatják a kutatást.