A Mashable szerint Hiroshi Motohashi elégedetlenségét az váltotta ki, hogy elővette (hagyományos értelemben vett) kígyóját a Los Angeles-i étteremben, ezért 200 dolláros (kb. 56 ezer forintos) fogyasztása ellenére távozásra szólították fel. A 46 éves férfi kifelé menet fenyegetőzni kezdett, majd kisvártatva egy 4 méter hosszú pitonnal felszerelkezve tért vissza, amit hirtelen felindulásból az asztalok közé hajított.

Csak hogy tisztázzuk, a piton nem egyezett meg a korábban megvillantott kisebb hüllővel. Ennek alapján a férfi legalább két kígyóval indult sushizni. 

Tudja, mindenki enni akart, ezért a vendégek olyasmiket kiabáltak, „vidd ki ezt az izét!”, „bolond vagy?”

– idézte fel Jessie Davaadorj pincér. Márpedig a helyiség közepén landoló pitontól csak még jobban elment az emberek étvágya. Voltak, akik egyenesen menekülőre fogták. 

A vendégeknél jobban csak szegény piton parázott, ezért példájukat követve megpróbált kereket oldani, de a pénztáros standban rekedt. Szorult helyzetéből a helyi tűzoltók szabadították ki, majd szakemberek fogták be. Az étteremben – ahogy mondani szokás – az ijedtségen túl senkinek nem esett baja. A kígyók ideiglenesen állami gondozásba kerültek, gazdájukat pedig őrizetbe vették a rendőrök.

Hiroshi Motohashi egyébként nem először ütötte meg a bokáját hidegvérű állatok miatt. A Los Angeles Times szerint 2005-ben illegális gyík- és teknőskereskedelem miatt érdemelt ki 15 hónapos börtönbüntetést.