Egy nagyon-nagyon ápolatlan nővel találták meg,

– így fogalmaztak a rendőrök szerda este azoknak a szomszédoknak, akikhez azután csöngettek be, miután egy asszony megtalálta férje és egy idegen nő holttestét Szabolcska Mihály utcai otthonukban. A házaspárral szemben lakó család szerint a mentőket a feleség hívta, de sokáig be sem akarta engedni az orvosokat.

Csak akkor engedett, amikor már a rendőrök is kiértek. Aztán a járőrök a környéken mindenkit végigkérdeztek: azt akarták tudni, hogy hallottunk-e lövéseket, és hogy mit tudunk a családról

Sokat nem tudtak és lövéseket sem hallottak. Bár a házaspár évek óta az utcában élt, a szomszédokkal is csak köszönő viszonyban voltak. A rokkantnyugdíjas férj korábban gáz-és vízvezeték szerelőként dolgozott, és volt, hogy a közvetlen szomszédokhoz még járt szerelni, de januári infarktusa óta az egyedüli kereső felesége volt.

A police.hu rövid közleményéből egyelőre nem derül ki, hogy milyen eljárást indítottak, így az sem egyértelmű, hogy a férfi ölhette-e meg az idegen nőt, és aztán öngyilkos lett, vagy esetleg egy harmadik személyt is keresnek. A Bors információja szerint ugyanis a nőt és a férfit is lelőtték.

A rendőrség későbbre ígért bővebb tájékoztatást.

Frissítés: Egy mondattal bővült a tájákoztatás. Mégpedig:

A rendőrség a helyszíni szemlét lefolytatta, a haláleset pontos körülményeit büntetőeljárás keretében szakértők bevonásával vizsgálja.

Magyar György ügyvéd a Velvetnek azt mondta, hogy ez azt jelenti, hogy még az idegenkezűséget és az önkezűséget sem zárták ki, viszont csak a

többrétegű szakértői – ballisztikai, nyomszakértő, orvosszakértő – vizsgálat derítheti ki, hogy pontosan mi okozta a férfi és a nő halálát.