A 60 éves J. János tavaly januárban 49 éves partnere kezdeményezésére ment bele az orális szexbe, ami végzetes következményekkel járt. Éva példátlan módon az aktus közben fulladt meg. A szokatlan haláleset miatt a férfival szemben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat. A Győri Járásbíróság pénteken egy év négy hónap szabadságvesztésre ítélte, büntetését két évre felfüggesztve – írta a Kisalföld.

A tragédia reggelén J. János hívta ki a mentőket a győri Ifjúság körút egyik panelházába. A férfi kétségbeesve közölte: élettársa nem mozdul, és a pulzusát sem érzi. A kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni az asszonyt, de már nem tudtak rajta segíteni. A boncolás később megerősítette, hogy halálát az orális szex közben bekövetkezett lassú fulladás okozta.

Gyakran italoztak

A történteknek hamar híre ment a lakótelepen. A környékbelik szerint a pár nem vetette meg az alkoholt, ezért többen úgy vélték: J. János talán részegsége miatt nem vette észre, hogy partnere fuldoklik. A férfit állítólag teljesen összetörte a tragédia, még Győrből is elköltözött.

Nehéz volt a bizonyítás

A bíróság zárt tárgyalást rendelt el az ügyben. A bizonyítást alaposan megnehezítette, hogy a aktusnak érthető módon nem volt tanúja. J. János az eljárás során nem nyilatkozott, csak ügyvédje szólalt meg.

Álláspontunk szerint nem történt bűncselekmény. Egyfelől Magyarországon ilyen esetről még nem lehetett hallani, másfelől a sértett semmilyen szóbeli vagy fizikai jelzést nem adott, így a veszélyt a védencem nem ismerhette fel. Mivel ilyen eset még nem történt, ezért nem is lehetett erre számítani, így gondatlanságról nem lehet szó

– nyilatkozta korábban a Borsnak dr. Szigethy György.

Nem jogerős az ítélet

A férfi azért úszhatta meg felfüggesztettel, mert a bíróság figyelembe vette az enyhítő körülményeket. A vádlott és ügyvédje felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.