A korábbi hírekkel ellentétben nem Kínában, hanem Magyarországon emelt vádat a Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint kifosztás bűntette miatt egy kínai állampolgárságú férfival szemben, aki a vád szerint tavaly májusban a sértett belvárosi lakásában olyan súlyosan bántalmazta a 19 éves nőt, hogy az az elszenvedett sérülésekbe a helyszínen belehalt.  

Az eset érdekessége, hogy a férfi Kínában adta fel magát, az országnak viszont nincs kiadási kötelezettsége Magyarország felé. A vádemelés a férfi távollétében zajlott, valószínűleg az ítélethozatalnál sem lesz jelen. 

Bagoly Bettinától a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől a Velvet megtudta, hogy a nemzetközi és európai elfogató parancs továbbra is él, vagyis ha a férfi olyan országba lép át, ahol van kiadatási kötelezettség Magyarország felé, és is fogják, akkor hozzánk kerülhet és a büntetését is elkezdheti leülni.

A vádirat szerint a kínai férfi az elkövetés idején már pár hete Budapesten tartózkodott, munkát keresett a fővárosban.  2015. május 01. napján délután egy mobiltelefonos alkalmazáson keresztül felvette a kapcsolatot a prostituáltként dolgozó lánnyal, hogy találkozzanak.  A nő ekkor adta meg a férfinak a címét. 

A vádlott a megbeszéltek szerint a késő esti órákban érkezett a sértett Budapest VII. kerület, Akácfa utcai lakásához. Mintegy másfél óra elteltével, 23:00 óra körül a vádlott a sértettre támadt, több alkalommal megütötte, fojtogatta, majd egy késsel többször megszúrta. A fiatal nő rövid idővel a bántalmazást követően a helyszínen meghalt, sérülése annyira súlyosak voltak, hogy azonnali orvosi segítséggel sem tudták volna megmenteni.

A férfi ezután magához vette a sértett mobiltelefonját, bankkártyáját, készpénzét, majd a támadáshoz használt késsel együtt elhagyta a helyszínt. Másnap repülőjegyet vásárolt és elhagyta Magyarországot.A férfival szemben a vád különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint kifosztás bűntette, amely bűncselekmények büntetési tételének felső határa - a bűnhalmazat miatt - 25 évig terjedő szabadságvesztés.