A nagybánhegyesi férfi még 2014 augusztusában gyújtotta fel az alvó nő takaróját. A szoba lángra kapott, a sértett életét a kutyája mentette meg, aki felébresztette. A vádlottat a Gyulai Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, 8 év fegyházra ítélték, írja a Beol

A pár 2008 és 2013 októbere között élt együtt, sokat veszekedtek, majd a férfi elköltözött a nőtől. A szakítás után is gyakran visszajárt, néha békülni akart, máskor agresszívan viselkedett. 2014-ben egyre féltékenyebben viselkedett. Olyan is előfordult, hogy bement a házba, és levágta a nő hajának egy részét. 2014. augusztus 23-án a vádlott éjjel negyed háromkor tört be, látta, hogy volt barátnője éppen alszik, majd elszívott egy cigarettát. Ezután gyújtotta meg az öngyújtójával a takarót. A sértett pár perc múlva ébredt fel, mikor a kutyája figyelmeztette a füstszagra. 

A férfi először beismerő vallomást tett, majd letagadta a történteket. A korábbi vallomás és a bizonyítékok alapján bűnösnek találták a vádlottat.