A Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint az apaji asszony korábbi élettársa éppen emberölés miatt töltötte előzetes letartóztatását, amikor új élettársa egy féltékenységi vita hevében megölte őt. A férfival szemben most különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat.

A Bors korábbi cikke alapján az első gyilkosság 2014 novemberében történt. A nő akkor még korábbi élettársával, az 58 éves G. Zoltánnal,. és annak munkatársával élt az apaji házban. A támadás előzménye az volt, hogy a kolléga nyakon és vállon szúrta az 52 éves asszonyt. Amikor élettársa hazaért, és meglátta vérző párját, megfojtotta munkatársát, akinek holttestét először felakasztotta egy diófára, majd később elásta a kertben.

Fedezte párját az asszony

A nő nem dobta fel párját a rendőrségen. A faluban mindenkinek azt mondták, hogy a férfi máshova ment dolgozni. Az elásott holttestet tavaly áprilisban egy állampolgári bejelentés alapján találták meg a rendőrök. G. Zoltán ezért előzetes letartóztatásba került.

új élettársa gyakran megverte

A vádirat szerint az asszony ezután ismerkedett meg második élettársával, a 30 éves V. Györggyel. Akkoriban egyiküknek sem volt állandó munkája, és napi rendszerességgel italoztak. Ilyenkor gyakran összevesztek egymással, leginkább a férfi féltékenykedése miatt. A viták több alkalommal tettlegességig fajultak, de a nő nem fordult orvoshoz és segítséget sem kért.

Baltával sújtott le rá 

A gyilkosság napján, 2015 augusztusában az élettársak az egész napot ivással és veszekedéssel töltötték, miközben V. György durván bántalmazta az asszonyt: fojtogatta és késsel megvágta. A férfinak végül annyira elborult az agya, hogy felkapott a baltát, majd többször lesújtott vele a nő fejére, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

Megpróbálta eltüntetni a nyomokat

A vádlott a gyilkosság után megpróbálta eltüntetni a nyomokat. Az asszony ruháit beáztatta a kádba, a sajátját pedig egy zsákba tette, majd azzal együtt ment ki a vasútállomásra, és hazautazott a családjához. Otthon aztán elmondta rokonainak, hogy mit tett. Ezután felhívta a rendőröket és mentőket, és bejelentette élettársa halálát.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt V. György előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. A Pest Megyei Főügyészség fegyházbüntetés kiszabását kérte rá.