Egy budapesti férfi tavaly június 6-án a 4-es számú főúton szenvedett balesetet. Sportautójával előbb lesodródott az útról, majd az árokba hajtva egy fatönknek ütközött. Neki csak könnyebb sérülései lettek, az anyósülésen utazó édesanyja azonban életét vesztette. Az ügyészség szerint a tragédiáért a férfi lehet a felelős, ezért halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek ellene vádat.

A férfi 2015. június 6-án a délelőtti órákban Kaba felől Püspökladány irányába tartott, és a vád szerint ott követte el a hibát, hogy átlépte a megengedett 90 km/órás sebességet, bizonytalan volt az úttartása, ráadásul sem ő, sem édesanyja nem volt bekötve.

A vádlott Püspökladány felé közeledve többször indokolatlanul áttért a bal oldali forgalmi sávba, illetve a sportautó jobb oldali kerekeivel többször lehaladt a jobb oldali útpadkára, majd a 2 méter mélységű árokba, ahol egy fatönknek ütközött. A baleset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sorozat-bordatörést és életfontosságú belső szervek sérülését szenvedte el, melynek következtében kialakult traumás shock miatt a helyszínen életét vesztette. A vádlottnak 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek

– írta közleményében a Hajdú-Bihar megyei Főügyészség.

A férfival szemben most halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat. A  Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádiratban fogházbüntetés kiszabását kérte rá, illetve indítványozta, hogy tiltsák el a járművezetéstől.

A balesetről nem tudunk képet mutatni, de a Hírpressnél megnézheti az árokba sodródott sportautót.