A rendőrség július 29-én, pénteken egy isaszegi sörözőben fogta el a 35 éves Sz. Lajost, aki a gyanú szerint egy nappal korábban, csütörtök este  autólopás közben sodorta az autó tulaját, egy 24 éves gödöllői nőt , ami után a nő meghalt. A férfival szemben először rablás, majd emberölés miatt indult eljárás.  

Gyugyi Csilla ügyészségi szóvivő a Velvetnek elmondta, hogy Sz. Lajost vasárnap délelőtt a Budapest Környéki Törvényszéken nyereségvádból elkövetett emberölés miatt helyezték előzetesbe. A szóvivő hozzátette, hogy azért is helyezték előzetesbe, mert az elkövetett bűncselekmény annyira súlyos, hogy kell tartani a szökéstől, és mivel a nyomozás még kezdeti stádiumban van, a férfi esetleg veszélyeztethetné azt a tanúk befolyásolásával.

A jelenlegi adatok szerint a 24 éves gödöllői nő július 28-án a késő esti órákban állt meg autójával a házuk előtt, majd kiszállt, hogy kinyissa a kaput. A férfi ekkor beült a kocsiba és megpróbált elhajtani a helyszínről. A nő az autóba kapaszkodva akarta megállítani, de a tolvaj gázt adott, és maga után vonszolta, majd az út melletti árokba sodródott, maga alá temetve őt. A nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt