A rendőrség tavaly szűkszavú közleményben közölte, hogy 17 év után elfogták és Németországból hazahozták annak a szegedi taxisnak a gyilkosát, akinek a holttestét 1998 októberében földmunkások találták meg Domaszék határában. Pedig a nyomozók valószínűleg soha nem értek volna el a férfihoz, ha 2014-ben egy fiatal nő nem sétál be az egyik rendőrkapitányságra.

A 18 évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsított férfi a HírTV Riasztás című műsorában beszélt arról, hogy 1998-ban azért szálltak taxiba egy kalapáccsal az akkor 15 éves barátnőjével, mert kellett a pénz.

 

Kiértünk Domaszékre, én elkértem tőle. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy legyen szíves adja oda a pénzt, hanem követeltem tőle a pénzt, hogy adja oda a pénzét, a taxis hátra fordult a jobb kezével, és „mit akarsz teee” és nyúlt felém, akkor megijedtem, és ütöttem háromszor.

A férfit ezután a kukoricásba húzták és a kocsival elmenekültek. Az autót vadászok találták meg 130 kilométerrel odébb, Bonyhád határában. S bár a taxi megvolt, a taxisról semmit nem lehetett tudni azon túl, hogy megölhették.

E-mailben írta meg, hogy felnyomja

Októberben aztán elkezdődtek a betakarítások a domaszéki földeken is. Egy traktorvezető vette észre, hogy valamin áthajtott, de abban is biztos volt, hogy nem egy bukkanón. A szegedi taxisofőr holtteste feküdt a gép mellett.

Miközben a rendőrök hónapokig nyomoztak és annyit derítettek ki, hogy a férfit ketten ölhették meg, addig a fiatal pár Komlón rendezkedett be. A lány visszament tanulni, barátja pedig először egy autó szerelőműhelyben helyezkedett el, majd egyre többet  járt Németországba dolgozni. A fiatalok kapcsolata megromlott és 14 év után, 2012-ben szakítottak, a lány pedig borított.

Németországban egyik nap végeztem a munkahelyemen, vártam a céges buszt, hogy hazavigyen, és a parkolóban megjelent nyolc civil rendőr. Igazoltattak. Megírta nekem ezt a Szabina e-mailben, hogy be fog menni a rendőrségre, és fel fog jelenteni. De hát, ugye nem hittem el. Csak akkor mikor, a rendőrök kérték az igazolványt. 

A 39 éves férfi 4 és fél hónapot töltött  Németországban kiadatási őrizetben. Volt barátnője vallomása alapján gyanúsították meg az emberöléssel és bár beismerő vallomást tett, a gyilkosságot nem, csak a rablást ismerte el.

 Egy koponyadarab, egy felkar és egy lábcsont

A szegedi taxis holttestén 17 évvel ezelőtt nem csak a traktor, de egy csőtörőgép is átment, ami szilánkosra törte a koponyáját. Emiatt az orvosszakértők a halál okát és idejét sem tudták megállapítani, és ezért csak a sofőr

egy koponyadarabját, az egyik felkarját és egy lábcsontját őrizték meg.

Az viszont a boncolásból kiderült, hogy a taxist legalább huszonkétszer verték fejbe. A most 39 éves férfi ügyvédje szerint a gyilkosság mégsem bizonyítható, mert 21 oldalas vádirat 80 százaléka a volt barátnő vallomására épül. A lányt egyébként csak azért nem gyanúsítottak meg semmivel, mert úgy tudjuk, vádalkut kötött.

 A Szegedi Törvényszék szerint viszont a vád  megállt,  és a férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, ami ellen fellebbeztek, így a döntés nem jogerős.