Javítóintézetben marad az a zagyvarékasi kamaszlány, akit azzal gyanúsítanak, hogy barátjával együtt megölte saját anyját. A megrázó gyilkosságról január végén a Velvet is beszámolt: az asszony állítólag nem nézte jó szemmel a fiatalok kapcsolatát, ezért a 14 éves lány és annak 16 éves barátja 96 késszúrással megölték. Hogy a két fiatal közül melyikük szúrt, az egyelőre nem derült ki.

A lány ügyvédje a Velvetnek elmondta: mindkét gyerek javítóintézetben van, egymástól távol. A lányra az ügyész először börtönbüntetést kért, a legutóbbi tárgyaláson azonban már egyetértettek a védővel, és meghosszabbították a nevelőintézeti elhelyezését.

„Neki ez a legjobb megoldás. Gyakorlatilag nincs senkije, édesapja már korábban elhunyt. Féltestvérei vannak, de nem tartják vele a kapcsolatot. Én látogatom és rendszeresen tartom a kapcsolatot a tanáraival is. Egyedül bennem bízik” - mondta el a Velvetnek dr. Örlős Gábor.

A 14 éves lány intelligenciaszintje az átlagosnál magasabb. Az intézetben is sokat tanul, és rendszeresen beszélget pszichiáterekkel. 

Azt mondja hiányzik neki az apja és az anyja is. A gyilkosság úgy él benne, mintha egy filmet nézne, kívülről látja a történteket. Soha nem látják mosolyogni.

A fiatalok előzetes letartóztatása után a fiú anyja azt állította, a lány egyedül ölte meg anyját. A lány ügyvédje szerint viszont azóta elkészült az orvosszakértői vélemény, ami bizonyítja, hogy fizikailag képtelen volt ilyen sérüléseket okozni. A két fiatal büntetőtárgyalását valószínűleg jövő év elejére tűzik ki.