Tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódott szeptember 6-án a Tatabányai Törvényszéken annak a nőnek a büntetőtárgyalása, aki tavaly tavasszal halálra szurkálta nyolc éves lányát egy panzióban. A Velvet többször írt a tragédiáról – az asszony korábban azzal is indokolta tettét, hogy megtudta, volt férje barátnőjét a kislány anyunak szólítja. Az is aggasztotta, hogy a férfi Németországba akart költözni új családjával.

2015-ben, a húsvéti szünetben a nő öt napra vette magához a kislányt. A törvényszék közleményéből kiderül: a nő pezsgőben nyugtatókat oldott fel, ezzel elbódította a gyereket. Utána egy 9 centis, műanyag nyelű késsel számtalanszor, több helyen megszúrta. A kislány halálát a külső és belső elvérzés miatti keringésleállás okozta. 

A tárgyaláson az anya végig rezzenéstelen arccal nézett maga elé, egyáltalán nem akart megszólalni. A behívott tanúk viszont sokkos állapotban beszéltek a panzióban látottakról. Volt, aki sírógörcsöt kapott. A recepciósok elmondták: a nő végig gyanús volt nekik, valami furcsát láttak benne.

Ételt például sosem rendelt, egyikük próbálta rávenni, hogy legalább a kislányt etesse. Ezzel szemben alkoholt többször vitt fel a szobájába. Már reggel nyolckor három deci vodkával indította a napot. Mindig arra hivatkozott, hogy azért kéri, mert jön egy ismerőse, de nem látogatta meg senki.

Amikor a gyilkosság után a rendőrök rátörték a szoba ajtaját, a nő részeg volt és félig meztelen, csak egy póló volt rajta. A felismerhetetlenségig összevagdosott holttestet az ágyon egy takaró alatt rejtegette. A kés ott volt mellette az éjjeliszekrényen.

„Önkívületi állapotban volt, egyfolytában ordított, hogy olvassák el a levelét, akkor majd megértik hogy miért tette. Többször kiabálta azt is, hogy öljék meg” – idézte fel egy másik tanú.

Az anya semmit nem kívánt az elhangzottakhoz hozzáfűzni. 

Borítóképünk és cikképeink az ügy korábbi tárgyalásain készültek.