Napról-napra egyre többen támogatják a fagyállós gazdaként elhíresült vácszentlászlói férfit. A Kiállok a Borosgazda mellett nevű Facebook oldalon borászok, színészek, ügyvédek és politikusok is letették voksukat a kétgyermekes apa mellett.

V. Pált szeptember 1-én ítélte jogerősen a Fővárosi Törvényszék másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre, amiért fagyállót tett a borába, hogy így védje meg a tolvajoktól. A férfinak ugyan nem kellett börtönbe mennie, de ki kell fizetnie az 1,3 millió forintos perköltséget

Úgy tudjuk, hogy az adományokból néhány nap alatt össze is gyűlt az összeg nagy része. Az oldalon ugyan ezt hivatalosan még nem közölték, annyit viszont már most tudni lehet, hogy a felhívás után két nappal csaknem egymillió forintot – információnk szerint egész pontosan 922 ezer forintot – már utaltak a megadott számlaszámra. A harmadik nap pedig egy sokatmondó bejelentéssel indult:

Eljött az a nap amit vártunk! Talán ma csodát teszünk. Aki teheti, álljon be a sorba mellénk, utaljon a gazdának és családjának! Este 19 órakor jelentkezünk, mennyi van a számlán! Érdemes lesz itt lenni velünk!

– írták október 3-án az oldal üzenőfalán. 

A gazda a Velvetnek elmondta: nagyon jól esik neki hogy ennyien segítenek, mert önerőből nem tudta volna kifizetni ezt az összeget. Mint mondta, a Kiállok a Borosgazda mellett oldalt egy Németországban élő férfi hozta létre még 2013-ban, ő kezdeményezte az adománygyűjtést. 

Baráti kölcsönként, illetve adományként kapom meg a pénzt, szabályosan, adózás után.

– mondta V. Pál. 

A vácszentlászlói férfi szeretné végre maga mögött tudni a történteket, mert az ügy így is éveket vett el az életéből. Ugyanakkor a jövőben is kiáll majd a magántulajdon védelme mellett. 

Mindenki vállalja a felelősséget azért amit tesz. Úgy érzem, hogy ma Magyarországon a törvények inkább a tolvajok jogait védik. Ki fogok állni azért, hogy ne a betörőnek legyen igaza. 

A saját portáját a történtek óta kamerarendszerrel védi, jelenleg ez a leghatásosabb módszer, amivel távol tarthatja a tolvajokat.