Azonnal felfüggesztette az intézmény igazgatóját, belső vizsgálatot rendelt el és feljelentést tett a rendőrségen a gyermekotthonokat működtető Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, miután kiderült a bicskei gyermekotthon vezetője évek óta molesztálhatta a gyerekeket – válaszolta a Velvet kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI).

Az RTL Klub Házon kívül riporterének két áldozat arccal és névvel beszélt az évekig tartó szexuális erőszakról. A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság felügyelete alá tartozik, amely felügyelti szerve az EMMI. Mint írták,

bármilyen a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmény elfogadhatatlan. A gyermekotthonokat működtető Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy az ilyen esteket feltárja, megelőzze és a zaklatókat bíróság elé állítsa.

Pedig a bicskei gyermekotthonban öt évvel ezelőtt már felmerült a gyanú, hogy az igazgató molesztálhatja a fiúkat, de akkor a nyomozást egy év után lezárták, a kényszerszabadságra küldött vezetőt pedig visszahívták.

A Házon kívül műsorában a gyermekotthon két volt lakója arról beszélt, hogy eleinte csak az igazgató irodájába kellett menniük, később a férfit az irodájából nyíló szolgálati lakásában kellett kielégíteniük.

 Egyszer kicsit részegen mentem vissza, ő pedig pálinkával kínált és elkezdettsimogatni. Mondta, hogy tud támogatni, segíteni anyagilag is... és megkérdezte, hogy akarom-e, és én meg belementem. Ez volt az első. Utána mókuskerékszerűen, igazából. Másnap szégyelltem is magam, de úgy voltam vele, ha már megtörtént, akkor úgyis mindegy és még kapok is érte valamit, akkor már mindegy volt hányszor

– mondta az egyikőjük. 

A fiút az igazgató nyolc éven keresztül, heti kétszer, 20 éves koráig molesztálta.

Az ORFK szexuális erőszak gyanúja miatt indított eljárást. Szerettük volna megtudni, hogy pontosan hány áldozatról tudnak, de kérdéseinkre egyelőre nem válaszoltak. Próbáltuk elérni a bicskei gyermekotthon igazgatóját is, de a telefont letetették.

Frissítés: Megkaptuk a rendőrség válaszát, melyben csak annyit írnak, hogy 

az ügyben a nyomozás lefolytatására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság lett kijelölve. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásáról bővebb tájékoztatást nem ad.

Az 56 férfi egyébként huszonhat éve vezeti az intézményt, Bicske díszpolgára, állami kitüntetést is kapott példás munkájáért.