Egy új-zélandi turista, a 26 éves Warriena Wright a Tinderen ismerte meg az ausztrál Gable Tostee-t. Első randijukon, 2014 augusztusában a 30 éves férfi queenslandi lakásán találkoztak. Eleinte minden jól ment, azután viszont leitták magukat és alaposan összevesztek egymással. Az lett a vége, hogy vendéglátója kizárta a nőt 14. emeleti erkélyére.

Wright nem látott más kiutat, úgy akart menekülni, hogy megpróbált lemászni az alsóbb szintre, de nem tudta megtartani magát, ezért a mélybe zuhant és meghalt. 

Warriena Wright két hétre utazott Ausztráliába, ahol augusztus 7-én találkozott Tinderes randipartnerével. A délutánt a férfi lakásán töltötték, iszogattak és szexeltek egymással. A gondok az éjszaka folyamán kezdődtek, az alkohol ugyanis nem a legjobbat hozta ki belőlük.

Először A NŐ LETT AGRESSZÍV

A férfi eddig ismeretlen okból a telefonjával rögzítette beszélgetésüket. A több mint három órás hangfelvétel néhány részletét az ügy bírósági tárgyalásán is lejátszották. Ennek alapján Warriena Wright volt az, akiből az alkohol hatására először kitört az agresszió. Egyebek mellett azzal vádolta meg partnerét, hogy ellopta a telefonját. Ezután közölte vele, hogy távozni akar, de Gable Tostee marasztalni próbálta.

KIZÁRTA AZ ERKÉLYRE

A férfi attól sokkalt be, hogy Warriena Wright a dohányzóasztalon lévő díszkavicsokkal kezdte dobálni, majd megütötte egy távcsővel. Válaszul kirángatta az erkélyre és rázárta az ajtót.

„Szerencséd van, hogy nem vágtalak ki az erkélyről”

– vetette oda neki Gable Tostee.

Egy szomszéd látta a zuhanást

Az alsó szomszéd a zajra ébredt fel. Hallotta, amint a nő sírva kiabálja:

„Nem, nem, nem!”

Amikor aztán kinyitotta saját erkélyajtaját, meglátta Warriena Wright kapálózó lábait. Mielőtt azonban bármit is tehetett volna, a nő lezuhant. 

Nővérének még áradozott róla

A tárgyaláson az áldozat nővére is vallomást tett. Marreza Wright azt mondta, testvére több fotót küldött neki a lakásból a halála előtt, és úgy fogalmazott, megtalálta az ausztrál Sam Winchestert (így hívják az Odaát című sorozat egyik főhősét.) Az eljárás során rajta kívül 20-nál is több tanú meghallgatását tervezik.

Gyilkosság a vád

A vádlott ügyvédje, Saul Holt azzal védekezett, hogy a nő meglehetősen kiszámíthatatlanul viselkedett a tragédia napján, és mindketten alkoholos befolyásoltság alatt álltak. Éppen ezért cseppet sem értett egyet a döntéssel, hogy bár védence tette csak közvetett módon járult hozzá a halálesethez, mégis gyilkossággal vádolják. Gable Tostee a bíróság előtt tagadta bűnösségét.

Via The Sun, news.com.au