A heti rendőrségi híreket nézve elmondhatjuk, hogy egyértelműen van még hová fejlődniük a hazai tolvajoknak. 

Az egy dolog, hogy legtöbbjüket fél órán belül elkapták, de a módszereik sem mondhatóak éppen kifinomultnak. 

Íme a legjobbak:

Abszolút kedvencünk a 19 éves B. Dániel, aki úgy döntött, betör a kazincbarcikai gíroszoshoz, csak egy aprócska hibát követett el: a gyámhatósági papírjait a helyszínen felejtette, minden adatával. 

Szinte csak egy hajszállal marad le mögötte egy 43 éves román férfi, aki egy törökszentmiklósi ruházati üzletbe tört be. Csakhogy azt nem vette észre, hogy a bolt pont szemben van egy biztonságtechnikai céggel. Nyilván a riasztó is oda volt bekötve. 

Ezen kívül megállapíthatjuk, hogy a többen inkább az ételekre és az italokra specializálódtak. Ám úgy tűnik,

az árucikk, amiért nagyon nem szeretnek pénzt adni: a bor.

A Budaörsi Rendőrkapitányság két férfit keres nagyon, akik egy benzinkút shopjából a kabátjuk alá rejtettek el öt üveg bort. Nyilván készült róluk kamerafelvétel és meg is tudjuk mutatni. 

Volt, aki fegyvert is bevetett

Egy símaszkos, sötét ruhás alak egy kaposvári élelmiszerüzletben vett elő egy 30 centiméter pengehosszúságú kést, majd az eladótól a vörösborokat követelte. Így szerzett 7 üveggel, amit el is fogyasztott, mire lekapcsolták a zsaruk.

Külön elismerésben részesítjük

azt a tolvajt, aki egy debreceni áruház műszaki osztályán a polcról levett egy tabletet, majd bement vele a

próbafülkébe.

Ott kigondolta hogyan vigye haza feltűnés nélkül. Nem sikerült neki: hiába szerelte le róla a csipogót, a biztonsági őr kiszúrta, mert gyanúsan viselkedett

Vigyázzanak értékeikre!