Súlyos depresszióban szenved az a 21 éves nő, aki szülése után saját kezével végzett újszülött kislányával. A Debreceni Törvényszék október 24-én hétfőn 14 év börtönbüntetésre ítélte a nőt, emberölés vádjával, jogerősen. A gyerek apjának – aki segített a baba meggyilkolásában – büntetését 10 évre enyhítették. 

Mindent elkövettek, hogy ne szülessen meg

2014 áprilisában derült ki, hogy a hajdúszoboszlói nő teherbe esett. A gyerek apjával elhatározták: mindent megtesznek azért, hogy a nő elvetéljen és a babát semmiképpen nem fogják megtartani. 

Megállapodtak: eltitkolják, hogy tudnak a terhességről és minden olyan dolgot el fognak követni, ami a gyermekre ártalmas lehet. A nő rendszeresen ivott alkoholt, cigarettázott, és a férfi többször megütötte illetve megrúgta párja hasát, hogy elvetéljen. Mivel ez nem történt meg, megállapodtak abban, ha a gyermek mégis élve megszületik, megölik, és eltüntetik a testet.

- áll a vádiratban. 

Sírva hívta anyját a gyilkosság után

Júliusban a nő egyedül volt otthon, amikor megindult a szülés.  Többféle módszert alkalmazott, hogy kioltsa az újszülött életét. Végül a polcon lévő törölközők közé rejtette a holttestet, és sírva felhívta édesanyját, közölve vele, hogy mi történt. Ezután a gyerek apját is értesítette. 

A hazaérkező szülők megtalálták a halott gyermeket, akihez azonnal hívták a mentőket. A kislány élve jött világra, bántalmazás nélkül, szakszerű orvosi ellátással életben tartható lett volna.

A Velvet úgy tudja: a 21 éves nő súlyos depresszióban szenvedett a gyilkosság ideje alatt, és állapota azóta sem javult. Arra sosem adott magyarázatot, miért akarta mindenáron megölni az újszülöttet. 

Utolsó szó jogán annyit mondott a tárgyalóteremben, hogy tettét nagyon megbánta. Információink szerint a szülei azóta teljesen elfordultak tőle, nem is látogatták amíg előzetes letartóztatásban volt. Leghamarabb 10 év múlva szabadulhat.