Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság csütörtökön azt a két férfit, akik azután kerültek őrizetbe, miután a TEK november 15-én egy időben, több településen is összehangolt rajtaütés-sorozatot hajtott végre.

Bőnyi, budakalászi, budapesti, jászberényi, mosonmagyaróvári, rádi, sajókeresztúri és váci raktárakban és lerakatokban is házkutatást tartottak, ahonnan különféle sorozat- és maroklőfegyvereket, robbanóanyagot foglaltak le a készenlétisek.

A TEK összesen 12 főt állított elő, akik közül a rendőrség 11 főt közösség tagja elleni erőszak és lőfegyverrel visszaélés  gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében azt írja, hogy az 57 éves Pest megyei és a 39 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfinál

  • gépkarabélyokat,
  • sörétes puskát,
  • lőfegyver fődarabnak minősülő géppuskacsövet,
  • 479 db illetve
  • 4094 db lőszert és robbanóanyagot

találtak a rendőrök. A két férfit lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettének elkövetésével gyanúsítják.

A többi gyanúsítotthoz hasonlóan, a ők is összefüggésbe hozhatóak a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) valamelyik ágával. Az MNA vezetője volt az a Győrkös István, aki október 26-án reggel, házkutatás előtt lőtte fejbe a Nemzeti Nyomoz Iroda kiemelt főnyomozóját.