Nős barátja ölte meg azt a 32 éves marosvásárhelyi doktornőt, akit már egy hete kerestek a helyi hatóságok. A nő holttestét Koronkán, a férfi bérelt házának kútjában találták meg, írja a maszol.ro.

B. Orsolya a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház aneszteziológia és intenzív terápiás részlegén dolgozott, utoljára december 11-én este fél kilenc körül a helyi bevásárlóközpont parkolójában látták. A térfigyelő kamerák felvételei szerint itt egy furgonba szállt be, de azt nem lehetett tudni, hogy kihez ült be.

Az Observator TV információi szerint nem szándékos emberölés történt: a férfi összeveszett a nővel és olyan erővel ütötte meg, hogy a doktornő elesett, majd belehalt a sérüléseibe. A holttestet a nyomozók végül a férfi bérelt házának kútjában találták meg december 18-án egy házkutatás során. Kiderül az is, hogy a meggyilkolt orvosnő barátja nős, egy gyermek apja, de a felesége elköltözött tőle. Azóta a koronkai házban többször is látták nála a helyiek B. Orsolyát.

A Maros megyei rendőrség szóvivője a maszol.ro oldalnak megerősítette, hogy a 27 éves férfit őrizetbe vették először emberrablás gyanújával, majd a házkutatás során az udvar területén találták meg az eltűnt nő holttestét, így már gyilkossággal is gyanúsítják. A Marosvásárhelyi Törvényszék B. Szabolcsot előzetes letartóztatásba helyezte. Helyi sajtóinformációk szerint a férfi korábban már volt büntetve erőszakos cselekmények miatt.

Borítóképünk illusztráció