A tököli rabkórházban, kedden délelőtt megszülte a gyerekét az a ceglédi nő, aki tavaly októberben halálra verte másfél éves kisfiát, értesült a Velvet.

Információnk szerint a nő egy fiúgyermeknek adott életet, de mivel 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják, csecsemőjét azonnal elveszik tőle, és csak szigorú felügyelet mellett szoptathatja.

A várandós nőket a BVOP Központi Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán helyezzük el, gondozásuk a szülészet-nőgyógyászati szakmai protokollnak megfelelően zajlik szülész-nőgyógyász szakorvos, szülésznő, védőnő, gyógytornász, pszichológus és dietetikus közreműködésével.
A gyermekágyas időszakot követően a kismamákat a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet anya-gyermek részlegére helyezzük át, ahol a gyermekükkel annak egy­éves koráig lehetnek együtt. Azonban a gyereke sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén a szülést követően az anya és gyermeke külön elhelyezést kap. Ilyen esetben, ha nő hozzátartozója vállalja a gyermek gondozását, a megfelelő gyámügyi eljárást követően az újszülött a hozzátartozóhoz kerülhet

– mondta a Velvetnek Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője. 

Az anya tavaly fiai hisztije után a földön fekvő gyerekét háromszor-négyszer olyan erővel rázta meg, hogy kisfia feje többször a padlóhoz csapódott. Amikor észrevette, hogy gyereke nem lélegzik és nem mozog, maga próbálkozott kisfia újraélesztésével. Miután az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a gyereket megölték, a nő a rendőrségen beismerő vallomást tett.

A nőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.