Kifejezetten bicikliző nőkre szakosodott egy kiskunfélegyházi tolvaj, aki a börtönből szabadulása után elhatározta, hogy

útonálló lesz.

Munkahelyet nem is keresett, úgy gondolta, hogy majd ebből tartja fenn magát. Kiskunfélegyházán azonban már ismerték, ezért más települést választott és biciklis útonállás módszerét is részletesen kidolgozta.

via GIPHY

A konceoció az volt, hogy kerékpárjával vonatra szállt, Kiskunfélegyházáról Nagykőrösre utazott, a vasútállomásról biciklivel Nagykőrös központjába ment, ahol  hosszan figyelte a kerékpáros nőket. 

Amikor olyan egyedülálló, idősebb nőt látott, aki  a táskáját a bicikli elején lévő kosárba tette, azonnal  akcióba lépett:

  • követte a nőket, aíg egy kihalt utcába értek,
  • megkerülte őket és benyúlt a kosarukba, majd
  • gyorsan eltekert és visszaszállt a vonatra,
  • a lopott táskákat pedig kidobta az ablakon.

A módszer akkor borult meg, amikor az egyik nő nem hagyta magát és szembeszállt a hírhedt biciklis férfival. Utánament és visszakérte a táskáját, de a támadó meglökte és a táskával együtt elhajtott. 

Ezután a rendőrök már könnyebben beazonosították és elfogták. A férfi esetenként 7-30 ezer forint közötti összegeket összeget zsákmányolt. 

A Nagykőrösi Járási Ügyészség rablás bűntettével és lopás vétségével vádolja a férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

(Borítóképünk illusztráció.)