Elfogadta a Kúria az ügyészség indítványát és március 28-án 30 napra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a budai orvosnak, aki a vád szerint 2013-ban megtámadta és elkábította, majd maró lúggal öntötte le volt szeretője nemi szervét, értesült a Velvet.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját másodfokon 9 év fegyházbüntetésre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól. A bírói gyakorlattól eltérően a férfit a súlyos büntetése ellenére március 10-én szabadon engedték, ami ellen három nappal később fellebbezett az ügyészség.

Úgy tudjuk, hogy a rendőrök Bene Krisztiánt tegnap este először a budaörsi házában keresték, de mivel az orvos éppen nem volt otthon a családja és ügyvédje is telefonon hívta. Az orvos végül önként ment be a rendőrségre.

Kerestük a férfi ügyvédjét, de Szekér Gyulát egyelőre nem értük el. Kónya István, a Kúria szóvivője későbbre ígért tájékoztatást. 

Frissítés: Kónya István, szóvivő megerősítette információnkat és hozzátette, hogy a döntés jogerős. Vagyis az orvos a harmadfokú bírósági eljárásig biztos, hogy előzetes letartóztatásban marad.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti.

A volt kórházigazgatóért kedden este rendőrök mentek budaörsi lakására, de nem volt otthon. Végül maga ment be a rendőrségre.

Posted by Velvet on Tuesday, 28 March 2017