A bíróság szerdán megszüntette a lakhelyelhagyási tilalmat annak mentőápolónak és mentőgépkocsi-vezetőnek az ügyében, akiket azzal gyanúsít a rendőrség, hogy kórházba szállítás közben szexre kényszerítettek egy 17 éves lányt.

Finta Eszter, a mentőgépkocsi-vezető ügyvédje a Velvetnek azt mondta, hogy 

a Budai Központi Kerületi Bíróság ma mindkét gyanúsított esetében megszüntette a kényszerintézkedést, mert azt szükségtelennek tartotta az eljárás jelenlegi adatai adatai alapján..

Mivel az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, így az egyelőre nem jogerős.

A lányhoz tavaly november 9-én a nevelők hívták ki a mentőket a Kaffka Margit Ifjúsági Gyermekotthonba, mert a kamasz rosszul lett a szobájában a biofűtől és a mellé elfogyasztott alkoholtól.

V. Szilvia később azt állította, hogy a mentők a kórházba vezető úton, egy kietlen erdős részen tettek neki ajánlatot majd gumikesztyűben több helyen is megtapogatták. A mentők viszont azt mondták, hogy azért álltak félre útközben, mert a lánynak hánynia kellett.

A kamasz egyébként egy napot töltött a Péterfy Sándor utcai kórházban, de az orvosoknak nem, csak később a gyermekotthon nevelőinek beszélt a molesztálásról, akik végül értesítették a rendőrséget. A mentők a kezdettől fogva következetesen visszautasították a gyanúsítást és a szembesítést is vállalták.

Az év elején elkészült igazságügyi-orvosszakértői vélemény alapján a mentők igazat mondanak. A szakvélemény szerint ugyanis egyik férfi sem szenved kóros elmeállapotban,  pszichoszexuális zavarban, nem észlelhető náluk manipulatív attitűd, és az sem feltételezhető, hogy információkat hallgatnának el. A beszélgetések valamint a testvizsgálatok alapján pedig nem színleltek, és nem is szimuláltak.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti.

Egy biofűtől rosszul lett 17 éves lány állította azt, hogy kórházba szállítása közben szexre kényszerítettek.

Posted by Velvet on Wednesday, 29 March 2017