Anyja szerint semmi nem látszott 15 éves fián múlt vasárnap reggel, miután április 29-én, szombaton éjjel egy 45 és egy 57 éves hajléktalan férfit halálra vert Tatabányán. A kamasz szombaton napközben még a komáromi vásáron járt, este pedig elkéredzkedett otthonról, de csak másnap reggelre keveredett haza: 

átöltözött és lefeküdt aludni, délután háromkor viszont már a rendőrök ébresztették. 

Bár anyja szerint képtelenség, hogy egy 15 éves gyerek sportcipőben úgy rugdosson halálra két felnőtt embert, hogy semmilyen vérfolt ne legyen a ruháján, a kamasz kihallgatásán beismerte a gyilkosságokat. Május 2-án, kedden bilincsben és vezetőszáron vitték végig azokon a részeken, ahol szombaton éjjel járhatott. Szerdán ugyanígy vezették be a Tatabányai Járásbíróságra, ahol a kapucniját a fejébe húzva próbálta kikerülni az újságírókat. 

Csak annyit mondott, hogy egyedül volt, de nem akarta bántani a két férfit. Az előzetes orvosszakértői-vélemény szerint azonban az egyik hajléktalan fejét annyira szétzúzta, ami miatt 

halála az átlagot jóval meghaladó szenvedést követően állhatott be.

Másik áldozatának az orrát, nyelvcsontját és pajzsporcát is eltörte, aminek következtében saját vérébe fulladt bele. Tőle viszont még egy pár cipőt is elvitt.

A bíróság alig egy óra alatt rendelte el a gyerek előzetes letartóztatását, fiatalkora ellenére viszont nem nevelő-, hanem büntetésvégrehajtási-intézetben kell a következő egy hónapot eltöltenie. A döntés ellen azonban a fiú ügyvédje fellebbezett, így az nem jogerős.

A fiatalt egyébként figyelemhiányos hiperaktivitás-zavara (ADHD) miatt már évekkel ezelőtt védelembe vették, de anyja szerint sem ez, sem pedig a családsegítő nem tudott segíteni fián. A kamaszt idén februárban már a sokadik intézményből tanácsolták el, az újabb iskolába pedig gyakorlatilag be sem járt. 

A 15 éves gyereket most több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják, de mivel a bűncselekmény elkövetésekor nem töltötte be a 16. életévét, ha elítélik akkor is csak legfeljebb 10 évet kaphat.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti.