A Velvet információja szerint pénteken délután, a tököli reptér közelében lezuhant egy kisrepülőgép, amiben ketten ültek, és mindketten meghaltak. Úgy tudjuk, hogy egy Falke típusú motoros vitorlázógép szenvedett balesetet.

Információnk szerint a repülőn F. Tibor, oktató és növendéke ült, de azt egyelőre nem tudni, hogy felszállás vagy landolás közben zuhantak-e le. A Velvetnek egy tapasztalt pilóta azt mondta, hogy a Falke tipusú motoros vitorlázógépek alapvetően fából készülnek és könnyen vezethetőek, ahhoz pedig nagy hibát kell elkövetni, hogy baleset történjen.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megerősítette információnkat, de részleteket későbbre ígért. 

A police.hu a balesettel kapcsolatban azt írja, hogy a város repülőterén eddig tisztázatlan körülmények között zuhant le egy vitorlázógép, amelyen két férfi utazott. Mindketten életüket vesztették.

A rendőrök a helyszínelést megkezdték, a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti Osztálya.