A 60 éves Winston Blackmore és az 50 éves James Oler a 90-es évek elején, a kanadai Bountifulban kezdett bősz gyerekgyártásba, miután egy, a mormon egyházból kivált fundamentalista szekta vezetőiként úgy gondolták, hogy a többnejűség még pont belefér vallásuk gyakorlásába. Kettőjük közül Blackmore volt az eredményesebb: 25 év leforgása alatt 24 nőt vett el, akiktől nem kevesebb, mint 145 gyermeke született. Oler ezzel szemben 5 nővel kötött házasságot, utódainak pontos számára pedig ezidáig nem derült fény.

Az ügy körüli huzavona – vagyis, hogy mit kezdjenek törvényileg ennyi nejjel – már évtizedek óta tart, de a hatóságok eleinte nem jutottak semmiféle eredményre, mert a poligámiával kapcsolatos jogi szabályozás akkoriban nem volt teljesen egyértelmű. Az eljárás során Blackmore meg sem próbálta tagadni, hogy megrögzött feleséghalmozóként él. Egyik exneje, Jane Blackmore szerint erre az volt az indoka, hogy

„csak azt tette, amit Isten parancsolt neki.”

A két hajdani szektavezér sorsáról most a kanadai Legfelsőbb Bíróság döntött, amely szakértők bevonásával jutott arra a megállapításra, hogy a többnejűség bizony túlmutat a vallásszabadság keretein. Blackmore-t és Olert ennek megfelelően poligámia vádjában találták bűnösnek, ami miatt legfeljebb öt év börtönre számíthatnak.

Via CBC

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Börtönbe mehet a volt szektavezér, akinek 24 nőtől 145 gyermeke született

Winston Blackmore, a 60 éves kanadai feleséghalmozó azzal védekezett, hogy tetteit Isten vezérelte.

39 · Jul 28, 2017 12:07pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments