Figyelem, ez a tartalom sokaknak felkavaró lehet. Például a feleségemnek!

Ezzel a figyelmeztetéssel kezdődik egy floridai férfi, bizonyos Chris Gursky alábbi videója. A férfi valamiért Svájcba ment nyaralni, ahol rögtön első nap úgy döntött, hogy az Interlakent környező hegyeket meg szeretné nézni sárkányrepülőről is. Életében először sárkányrepülőzött, de a kezdők szerencséje ezúttal nem volt mellette, mert a repülést vezető hivatásos elfelejtette Gurskyt rögzíteni a sárkányrepülőhöz. Tériszonyosoknak nem igazán ajánljuk a videót, mert a felvétel olyan, mint egy valósággá vált rémálom.

2 perc 14 másodpercig Gursky az egyik kezével a sárkányrepülőbe kapaszkodott, a másikkal a repülőalkalmatosságot irányító férfiba, élet és halál között függve. Ha elengedi a szorítást, a biztos halál várt volna rá, ezért utólag azt mondta, a vasrúd valószínűleg behorpadt a szorításától – főleg annál a résznél, amikor egy ideig csak fél kézzel kapaszkodott, mert a másik férfi ruházata kicsúszott a szorításából. A sárkányrepülő vezetője egyébként, amikor tudta, szintén egy kézzel tartotta utasát, és próbált minél gyorsabban leszállni – de ez persze nem változtat a tényen, hogy a mulasztása súlyos életveszélyt okozott.

Amikor már közel jártak a földhöz, még mindig nagy sebességgel haladtak, de Gursky elengedte a rudat. A hosszú lógástól elszakadt egy ín a bal felkarjában, valamint az eséstől a csuklója eltört, amit rögtön műteni kellett, de nagyobb baja szerencsére nem történt, másnap délután kiengedték a kórházból. A férfi a következő mondattal fejezi be a videót:

Újra el fogok menni sárkányrepülőzni, mert az első alkalmat nem nagyon élveztem.

(Via The Sun.)