Danny Masterson színész ellen két eljárás is folyik: az egyik zaklatás és megfélemlítés miatt, a másikat pedig azért indították, mert több nő nemi erőszakkal vádolta meg. Előbbit érinti az a fejlemény, amelyről a Deadline számol be: eszerint az ügyet négy sértettből hárommal a tárgyalótermen kívül, a szcientológia egyházának közbenjárásával kell megoldani.

Az arbitration nevű eljárás lényege, hogy a két fél egy (elvileg) elfogulatlan harmadik személynek adja elő álláspontját és bizonyítékait. A mediációval ellentétben azonban ez a személy nem közös álláspontra, vagy megegyezésre igyekszik hozni az illető feleket, hanem miután mindenkit meghallgatott, maga dönt arról, mi a megoldás. Három sértettnél (Chrissie Carnell Bixler és férje, akik egynek számítanak, illetve két nem nevesített személy) azért így folytatódik az ügy, mert korábban mindannyian szcientológusok voltak, és megállapodást kötöttek arról, hogy ezzel a módszerrel rendezik az esetleg felmerülő problémákat. Marie Bobette Riales esetében viszont ez nem áll fenn, sosem volt a szcientológia egyházának tagja, szóval neki rendes tárgyalással folytatódik majd az ügy.

Mastersonnak legközelebb január 6-án kell bíróság elé állnia, három rendbeli nemi erőszak vádjával, amelyeket a vád szerint 2001-2003 között követett el. (Ezt megpróbálta elkaszálni, de nem sikerült.) A sértettek azt állítják, hogy mindannyiukat bántalmazta szexuálisan a kétezres évek elején, de 2016 végéig, illetve a következő év elejéig nem jelentették be ezt a rendőrségen. Utána viszont, mint mondják, a szcientológia egyházához köthető személyek zaklatták és fenyegették őket – emiatt indult ez az eljárás, amelyben most nagyrészt a szcientológusok fogják kimondani a döntő szót.