A poszt írásakor éppen nem elérhető The Moscow Times nevű oldalra hivatkozva írja a Guardian és a Vocativ is, hogy Moszkva vezetősége azt tervezi, hogy férjbérleti szolgáltatást indítanak be. A hátrányos helyzetűek ingyen vehetnek igénybe bérférjet, míg a kevésbé hátrányos helyzetűeknek fizetniük kell majd a szolgáltatásért. Az ötlet annyiban nem új, hogy már most is létezik ilyen magánszolgáltatás, ami természetesen az összes kliens számára fizetős. Ha ön rendeszeres velvetolvasó, akkor önnek is biztosan az az első gondolata, hogy ez csakis valami szexuális szolgáltatás lehet. De sajnos nem az.

Oroszországban ugyanis a férjek arra kellenek a nőknek, hogy barkácsmunkákat végezzenek el a ház körül. Megértjük, hogy egy idős néni nem tudja kicserélni a villanykörtét vagy összeszerelni az új IKEA-sámlit (bár nehéz elképzelni, hogy a bábuskák az IKEÁ-ban vásárolnának, de mindegy), az azonban a világ többi részében már fel sem merül, hogy egy nőnek mindenképpen egy férfira lenne ahhoz szüksége, hogy be tudjon verni egy szöget a falba vagy össze tudja dugni a tévét a DVD-lejátszóval.

A férjbérleti szolgáltatás annyiban tényleg szimpatikus, hogy segítenek vele a rászorulókon, de azzal, hogy az egészet ebbe az ügyes férfi vs béna nő kontextusba helyezik, rögtön egy csomót veszt a bájából a dolog. Plusz kíváncsiak lennénk, hogy rászoruló idős férfiak is igénybe vehetik-e majd a férjbérletet, ha mondjuk egészségi állapotukra tekintettel nem mászhatnak már létrára.