Nemrég mutattunk egy szegedi srácot, aki 170 km-t tekert le biciklin, hogy visszaszerezze a barátnőjét – de sajnos nem sikerült neki. Mármint a biciklizés sikerült, csak a lány nem hatódott meg a dologtól. Ma egy sokkal szerencsésebb brit férfit mutatunk, bizonyos Dave Keighley-t, aki ennél jóval nagyon távot teljesített egy nő kedvéért, és a végén tényleg össze is jöttek.

A 26 éves Amy Hughes azt vette a fejébe tavaly nyáron, hogy megdönt egy világrekordot és 53 nap alatt lefut 53 maratont. A vállalkozás augusztus elejétől szeptember végéig tartott, és tényleg minden áldott nap futott 42 kilométert, így Hughes összesen kb. 2220 km-t tett meg, ami alatt 5 pár futócipőt nyűtt el. A rekordkísérlettel egyébként egy jótékony célt is szolgált (egy agytumorral diagnosztizált kislánynak gyűjtött pénzt), és megkérte egy régi haverját, Dave Keighley-t, hogy biciklizzen mellette, amíg fut.

Úgy látszik, igaz, hogy a fizikai közelség egy idő után lelki közelséget is szül, mert amíg naponta órákat lihegtek egymás mellett – Hughes futva, Keighley kerékpározva –, szép lassan egymásba szerettek. Az őrző-védő cégnél dolgozó férfi így nyilatkozott:

Egyikünk se számított arra, hogy egymásba fogunk szeretni, de mégis ez történt. Nagyon boldogok vagyunk és annyira büszke vagyok Amy-re!

Hughes és Keighley azóta is együtt vannak, és általában továbbra is a férfi az, aki a nőt kísérgeti, mert a világrekordert ezek után rengeteg eseményre hívják meg. Viszont Hughes azt mondja, a következő nagy vállalkozása már neki is a biciklizés lesz: Londonból Párizsba fog tekerni. Remélhetőleg ezúttal is új szerelmével együtt.