Volt már olyan a praxisunkban, hogy egy nő véletlenül olyan képeket talált az interneten, amikből az derült ki, hogy a szerelmének van egy (másik) felesége. Ilyenkor a csalfa vagy egyenesen bigámista férfi nem tud mit tenni, beismeri, hogy csúnyán lebukott és kész. Esküvői fotókat egyszerűen nem lehet kimagyarázni. Vagy mégis? Az Ask.Metafilter.com-on egy olyan férfiról volt szó a napokban, aki megpróbálta, és majdnem sikerrel is járt.

Szóval a teljes sztori az, hogy ez a 23 éves, amerikai, névtelen posztolónő másfél éve jár egy 29 éves férfival, de az előtt már három éve ismerték egymást az egyetemről. A férfi külföldi, amerikai egyetemre járt, de aztán amikor tavaly ősszel lediplomázott, hazament, hogy újra a saját országában dolgozzon az ottani egyetemen, és így távkapcsolat lett ebből a szerelemből. Azóta csak kétszer találkoztak személyesen, de az interneten keresztül napi kapcsolatban vannak. A nő nem beszéli a férfi anyanyelvét.

Aztán a hölgy egyszercsak a Facebookon olyan fotókat talált két héttel korábbról, amiken a szerelme éppen feleségül vesz valakit. Normális esetben ennek a sztorinak itt vége is kéne, hogy legyen, de ennél a párnál nem ez történt.

A nő felhívta a szerelmét, és rákérdezett, hogy ez most akkor mi. A férfi nevetett, és azt mondta, hogy csináltak egy bemutatóvideót arról, hogy az egyetemi élet milyen remek tud lenni, és ebbe kellett egy esküvői jelenet, ahol ő játszotta a vőlegényt és az exe a menyasszonyt. Nevetve hozzátette, több barátja gratulált is neki, hogy milyen jól sikerült a jelenetet megrendezni, mert elsőre ők is igazinak nézték a fotókat.

Amikor a nő megkérdezte a férfit, hogy miért nem szólt eddig ezekről a képekről, azt mondta, hogy nem jutott eszébe, hogy fontos. És mindezt képes volt annyira természetes hanglejtéssel előadni, hogy a barátnője nagyjából el is hitte, hogy lehet, hogy tényleg igaz, ekkor ment fel az Ask.Metafilter.com-ra, hogy segítséget kérjen, mert nem tudja, mit higyjen.

A többség persze azt mondta neki, hogy hát nehogymár bevegyen egy ilyen dumát, de amint a nő későbbi, kommentként posztolt beszámolójából kiderül, az ügyet csak az döntötte el, hogy egyre több fotót talált az eseményről a Facebookon, családtagokkal, hatemeletes tortával, stb.

Végül kiderült, hogy nem is esküvőről volt szó, hanem egy eljegyzési ceremóniáról, de annyira luxuskivitelben, hogy az Amerikából nézve esküvőnek tűnt. A nő végülis megmondta a férfinak, hogy mit tudott meg, és ő végül bevallotta, hogy tényleg eljegyezte magát valaki mással. Mi azért azt is meg szerettük volna kérdezni tőle, hogy akkor mi szükség volt erre az orbitális hazugságra, tekintettel arra, hogy az amerikai nő még a szeretőjeként se nagyon funkcionálhatott volna, mivel sose tudnak találkozni, mert külön országban élnek.