Szeretnék egy választ írni Nándor 7 pontjára. Hangsúlyozom, hogy a választ a saját személyes tapasztalataim és véleményem alapján írom, tehát nem kell megsértődni, de valahogy úgy érzem, sok nőnek vannak hasonló tapasztalatai, mint nekem” – rémlik, hogy milyen pontokról van szó ennek a levélnek a bevezetőjében? A 7 ok, amiért nincs barátnőm című poszt már több, mint három éves, de még mindig érkezik rá néha egy-egy válasz, most Viola írt.

Minden idők legnépszerűbb olvasói levelében Nándor álnevű olvasónk azt szedte össze, mi a baj a mai nőkkel, miért nehéz egy férfinak úgymond normális partnert találni. Violának elég karakán véleménye van ezzel a problémakörrel kapcsolatban, de arra is kíváncsiak vagyunk, hogy ön mit gondol. Ha végigolvasta, mit írt Nándor, és hogy mit válaszolt rá Viola, kérjük, írjon nekünk ön is a Randiblog e-mailcímére!

1. Van két macskám, akiket nagyon szeretek, de nem divatból tartom őket (van egyáltalán a házi állatoknak divatja??), hanem mert szeretem őket, és szeretek macskát tartani. De ez nem azt jelenti, hogy nem tudnék egy egészséges párkapcsolatot működtetni, ha volna rá jelentkező.

Volt egy macskám, aki tavaly februárban halt meg, 11 évesen, és nagyon megsirattam. Persze, amikor közöltem a halálhírét, kaptam is egy jó nagy bunkóságot, pont egy férfitól, de csak elmondanék annyit, hogy az a macska 11 évig volt velem, amit egyetlen ember sem mondhat el magáról. Se rokon, se barát, se szerető. És ez nem hinném, hogy engem minősít.

A másik meg az, hogy ha valaki pl. kutyát tart, ahhoz igenis alkalmazkodni kell, mert bizonyos időpontokban (ugyanakkor) le kell vinni sétálni, de ez nem azt jelenti, hogy a nő a háziállat köré szervezi az életét, csak felelősséget vállal azért, amit megszelídített, ezt meg inkább pozitívként kéne értékelni (mármint, hogy képes egyáltalán felelősséget vállalni valamiért.) Amúgy meg háziállatra féltékenynek lenni hülyeség, akkor inkább kezdjen macskás, halas, terráriumos, stb. nővel.

2. Ha nem tetszik az ilyen felfogású nő, miért kezd vele? A torokra vevés gondolom tetszik, mert elfogadja, de ezért nyilván a nő hibás. smile hangulatjel

3. Hányszor kaptam meg, hogy sminkeljek, igaz főként nőktől, hogy járhatnék jobb (alakot jobban kidobó) ruhákban, azt férfiaktól is. És igen, ezek a dolgok pénzbe kerülnek, és utánajárásba, de akkor meg divat-, és vásárlásmániás vagyok. És ha azt mondom, hogy basszus, ha nem tetszik, amiben járok, akkor vegyél nekem ruhát, akkor anyagias. De ez nem azt jeleneti, hogy nagyobb a hangsúly a külsőségeken, egyszerűen smink nélkül, átlagosan öltözve észre se vesznek, még egy boltban sem. Nándor is a kikent-kifent műnőket veszi észre, és ezek alapján ítélkezik, pedig nem mind ilyen.

Amúgy megjegyezném, hogy a bemutatkozóban Nándor rögtön az első mondatban a pozícióját, anyagi helyzetét hangsúlyozza ki. Később is inkább a fizikális, és egzisztenciális attribútumait említi, arról, hogy milyen ember, szinte semmit nem ír. Nos, ha a való életben is a legfontosabbnak az anyagi helyzetét tartja kihangsúlyozni, arra az anyagias nők fognak tapadni.

4. Miért nem keres normális nőt? (Amúgy megjegyezném, hogy pasiban is bőven találni olyat, akivel nem lehet normálisan beszélgetni, mert nem érti, amit mondok.) Nekem vannak eredeti gondolataim, de még nem találkoztam olyannal, akit tényleg érdekelne.

5. Miért baj az, ha egy nő karrierszinten el akar érni valamit az életben? Általában ha elér, akkor már automatikusan törtetőnek, stb. becézik, míg a férfiakat ezért tisztelik. Ha még büszke is rá, amit elért, akkor meg beképzelt is. Tipikus sztereotípia még, hogy egy nő szorgalommal, kitartással, tudással, tehetséggel nem érhet el semmit, mert nem képes rá, hiszen nő, ha elért, akkor biztos leszopott valakit/lefeküdt valakivel, elcsábított egy férfit.

Ez a nők alacsonyabb rendűnek tartásából fakad, amit lépten-nyomon tapasztalok, Magyarországon különösen rossz a helyzet. És emiatt tényleg sokkal keményebben kell dolgozniuk a nőknek, hogy elérjenek valamit (ha egyáltalán kapnak lehetőséget), és ebbe (+ az őket érő végtelen igaztalan kritikába) valóban sokszor érzelmileg belefásulnak. Persze nem mondom, hogy nem létezik olyan nő, amilyet a poszter leírt, de nem mind ilyen, aki karrierszinten elért valamit.

Egyáltalán miért baj, ha egy nőnek vannak szakmai szinten álmai + az anyagi biztonságot, a javakat, amiket szeretne, magának teremti meg, és nem egy férfitól várja el? Persze sokszor látom, hogy egy otthon ülő aranyásónak nagyobb a tisztelete, mint egy keményen dolgozó nőnek, de arra meg ott vannak a 4-es és 5-ös pontban foglalt nők, akik már egyszer nem tetszettek.

6. Juj, most megkaptam. Ha internetes társkeresőn ismerkedek, akkor biztos nagyon ronda vagyok, és a személyiségem is olyan, hogy esélyem sincs. Én azért használom az internetes társkeresőt, mert tényleg nincs már normális hely, ahol ismerkedni lehetne, ebben egyet értek. Mondjuk egy ilyen társkereső veszélyes hely, mert az ember alaposan elferdíthet magáról tényeket, aminek nem tudom, mi értelme, mert egy személyes találkozásnál úgyis kiderül az igazság. Plusz nincs meg az első benyomás élménye sem, innen a rengeteg rossz tapasztalat.

7. Bárokban valóban mindenki az egyéjszakás kalandra megy, ez igaz. Nándor miért olyan helyeken próbál ismerkedni, ahol ezek a kikent-kifent, buta, őt első éjszaka torokra vevő lányok hemzsegnek, akik állítólag nem tetszenek neki? Mert én meg ezekkel az állítólag rendes, művelt, igényes, kisportolt, saját egzisztenciával rendelkező családot alapítani akaró urakkal nem találkozom, pedig én is szeretnék egy normális párt, s családot. De valahogy ahol én járok (szabadtéri rendezvények, piac, utca, tömegközlekedés, bolt, hivatal, szóval átlagos helyek), ők nem fordulnak meg.

Ha bárba mennék, akkor meg nem engem venne észre a posztoló, hanem a műnőket, akiket folyton kritizál, mégis velük foglalkozik, tőlük vár el olyan dolgokat, amiket nem képesek, vagy nem akarnak megadni, és ez alapján minősíti az összes többi nőt is. Valahogy teljesen kigolyózta az összes lehetőséget, hogy barátnője lehessen, mert semmilyen nő nem jó neki, de ez nyilván csak és kizárólag a nők hibája.

Ha elfogad egy tanácsot Nándor, én azt mondanám neki, hogy üljön le, és gondolkodjon el azon, hogy egy párkapcsolat mindig két emberen múlik, és nem csak elvárásokból áll. Valamint hogy mik a valódi igényei, és aszerint keresgessen, és ne olyanoktól várja el, hogy megadják neki, amire vágyik, akik erre nem képesek (és ez alapján ne minősítse az összes többi nőt is). A jelen állapotában szerintem jobb is, hogy nincs párkapcsolata.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.