Azt írja a Mirror, hogy egy év börtönbüntetést kapott egy korábbi börtönmunkás, bizonyos Sian Cooper, mert szerelmi viszonyt kezdett az egyik rabbal. Maga a románc csak 11 hónapig tartott, 2014 augusztusától 2015 júliusáig, szóval a büntetés hosszabb lesz, mint ameddig az etikátlannak minősülő kapcsolat fennállt. A részletek alább, de előtte talán nézzük meg a szereplők fényképeit.

Szóval fent Sian Cooper látható, aki sportterápiás foglalkozásokat tartott a raboknak egy suffolki börtönben. A rabok között volt bizonyos Alan Dalby, akit 2002-ben ítéltek életfogytiglanra, mert egy Calvin Klein márkájú övvel szex után megfojtotta barátnőjét, az akkor 18 éves Natalie Janiakot. Ezek alapján Dalby nem tűnik egy különösebben vonzó személyiségnek, de ezek szerint mégis az, mert 2009-ben egy női börtönmunkásnak távoznia kellett szabályellenes viszonyuk miatt.

Hát 2014-ben Sian Cooperen volt a sor, Dalby ezúttal egy nála 17 évvel idősebb nőt hálózott be.

Az hogy Dalbynak miért érte meg ezt a kapcsolatot fenntartani, elég egyértelmű, de hogy Coopernek miért volt jó, hogy egy olyan elítélt gyilkos kívánságait teljesítgeti, akivel normális kapcsolata úgysem lehet soha, azt valamivel nehezebb megérteni – de hát ilyen az ember, ha szerelmes lesz.

Az egyik legérdekesebb ebben a sztoriban, hogy kiderül belőle, hogy miből tud állni egy romantikus viszony egy börtöndolgozó és egy elítélt között. Hát ilyenekből.

  • Cooper szexuális tartalmú leveleket írt Dalbynak.
  • Dalby megkérte, hogy Cooper készítsen magáról meztelen fotókat. Ezek a fotók el is készültek, megtalálták őket Cooper telefonján, de arra nincs közvetlen bizonyíték, hogy a képek bármilyen módon eljutottak volna Dalbyhoz.
  • Dalby a börtönben beszerzett egy nyakláncot szív alakú medállal, majd átadta Coopernek, aki azt megőrizte. Persze a börtönboltban azt mondta, hogy a húgának lesz az ékszer.
  • Dalby azt kérte, hogy Cooper csempésszen be neki egy SIM-kártyát és egy fényképezőgépet.
  • Dalby engedélyért folyamodott, hogy adjanak hozzá egy újabb mobilszámot a számára hívásra engedélyezett telefonszámok listájához, hogy a haverjával beszélhessen, majd egy ipswitchi számot is engedélyeztek neki, megintcsak testvérére hivatkozva. Utóbb kiderült, hogy mind a két elérhetőség igazából Cooperé volt, úgyhogy a napi élő találkozásokon kívül egy csomót beszéltek telefonon is.
  • Egyszer rájuk nyitottak, amikor egyedül maradtak egy teremben. Cooper éppen masszírozta Dalbyt.
  • Egy másik alkalommal, amikor egyedül maradtak és lebuktak, epret ettek közösen.
  • Viszont volt egy csomó alkalom, amikor nem buktak le – nem lehet biztosan tudni, hogy masszírozáson és falatozáson kívül még mi volt köztük, a lefoglalt levelek mindenesetre csókokat és öleléseket emlegetnek.

A fentiekért kapott most egy év börtönt Cooper. A lebukáshoz az vezetett, hogy valakinek eszébe jutott leellenőrizni, hogy Dalby kit hívogat olyan rendszeresen a nemrégiben engedélyezett számokon. A rendőrség odatelefonált és Cooper válaszolt a vonal másik végéről, akinek munkája szabályai szerint és a börtön biztonsága érdekében tilos lett volna ilyen kapcsolatot folytatnia egy elítélttel.

Megérte? Cooper válaszát sejteni lehet abból, hogy a bíróság előtt is azt mondta, hogy a kapcsolatot folytatni szeretné – most, hogy kirúgták, már nem tilos viszonyban lennie az egyik elítélttel. Ha egyszer Dalbyt kiengedik, akkor össze is házasodnának.