Egy környezettudatos pár az esküvőjük napjára olyan vacsorát tálalt ki a násznépnek, ami igencsak meglepte őket:

az összes fogás a szemétből került elő.

A 48 éves Nikki Pope és az 51 éves Cate Bauer szó szerint szemetet tálaltak a vendégeknek, amit egy szupermarket hulladéktárolójából szedtek össze. Csak akkor világosították fel a 110 főből álló vendégsereget, amikor már az összes fogás végére értek - írta a Daily Mail.

A két nő szenvedélye a hulladékok értéknövelése és újrahasznosítása. Saját otthonukat is roncsokból hozták létre. Ennek szellemében támogatják a The Real Junk Food Projectet, amely egy olyan szervezet, ami úgy támogatja az egészséges étkezést, hogy nem rendel ételt, hanem megmenti azokat, amelyeket mások már kidobtak, és valami „gyönyörűt hoz belőle létre”.

A menyegzőn az RJFP segítségét kérték az ételek szervírozásában. Nikki Pope az esküvő előtt beszélt a menüről:

Nagyon félünk, hogy az emberek hallottak már a projektről, és talán félredobják az ételeket, amikkel készülünk az esküvőre. Lehet, hogy azt gondolják majd, szemetet teszünk eléjük, szóval nem mondjuk el nekik, csak étkezés után. Szerintem a legtöbb ember számára nyilvánvaló, hogy nem kockáztatjuk az esküvőnket a menü miatt. Ez a mi igazi szenvedélyünk, nagyon elkötelezettek vagyunk az ügyben, és elkötelezetten szeretnénk, ha ők is belátnák, ez nem egy rossz dolog.

Az előkészületekért felelős szakács, a díjnyertes Mary-Ellen McTague, aki az Aumbry nevű neves étterem főszakácsa volt, aki úgy nyilatkozott, lesokkolta, amikor meglátta, mennyi ételt pazarolnak el a szupermarketek minden héten.

Ami pedig az éttermeket illeti, főleg a Michelin csillagos éttermekben jellemző, hogy ami nem tökéletes, azonnal a kukában landol, mert úgy nem lehet kivinni a vendégeknek. Rengeteget pocsékolnak.

A menü végül közel-kelet stílusú lett a szerelmespár kérésére. A vendégek elámultak, miután elfogyasztották a fogásokat és tudatosították bennük, hogy ezek bizony hulladékból készültek.

Azt gondoltam, hogy egy testreszabott menü volt a házaspártól. Finom volt az étel, én biztosan nem dobtam volna a szemétbe"

- mesélték a vendégek.

A The Real Junk Food Project egyébként több kávézót és Outlet üzletet is birtokol Angliában és szerte a világon. A szervezet kitalálója Adam Smith, akinek közel 30 kávézója van ebben a szellemiségben.