A 20 éves Jessica Sharman 14 éves kora óta epilepsziás, de a betegség tavaly márciusig nem volt túlzottan nagy hatással az életére. 2016 tavaszán viszont egy rohamsorozatot követően minden emlékét elveszítette - írta a New York Post

A brit lány később nem ismerte fel a családtagjait és barátját, Rich Bishopot sem, akivel már hét hónapja alkottak egy párt. 

Fogalmam sem volt, ki kicsoda. Mindenki idegen volt a számomra. A saját nevemet sem tudtam. Emlékszem, hogy egy márciusi nap felszálltam a vonatra, de ennyi

- mesélte Sharman a magazinnak, akit a roham után barátja támogatott, és azonnal hívta a szüleit. 

Láttam, hogy egy nő fut felém, de nem tudtam, hogy ki ő. Megölelt és azt kérdezte, minden rendben van-e, de én csak bámultam rá értetlenül. Azt hajtogatta, hogy ő az anyám. 

A fiatal nő szülei megdöbbentek, hogy lányuk nem ismeri fel őket, anyja egyből fényképeket mutogatott neki, de ez sem segített az emlékek felidézésében. Sharman számára mindenki és minden idegen volt, még saját maga tükörképe is, és amikor hazavitték, a család ház sem volt ismerős. 

A legnehezebb dolga mégis a barátjával volt, amikor ugyanis a szülei először kettesben hagyták őket, Sharman szinte rettegett tőle. A lány szakítani akart a sráccal, de az kikönyörögte nála a második esélyt. Bishop küldetése innentől kezdve az volt, hogy visszaszerezze szerelmét. Azóta minden nap találkoznak, a fiú pedig kedvenc parkjába, éttermébe viszi barátnőjét, és mesél nekik a közös múltjukról. 

Nem emlékszem, mikor történt, amikor először szerettem bele Richbe, de arra igen, amikor másodjára

- fűzte hozzá Sharman, akit barátja a türelmével és kedvességével szerzett vissza. A lánynak egyébként azt mondták az orvosok, hogy 50 százalék esélye van arra, hogy soha nem fogja visszanyerni az emlékezetét.