A mostani tinilányok análoznak, mélytorkoznak, mindent bevállalnak, csak hogy a pasikat kielégítsék. A szexológus szerint ez egyértelműen a pornófilmek hatása: a csajok arra törekednek, hogy úgy elégítsék ki a férfit, ahogy ott látják, sok pasi mindezt el is várja. A pasik szerint azonban ez tévhit.

Bármennyire is hülyén hangzik, több harmincéves pasi is panaszkodva beszélt arról egy társaságban, hogy a lányok, nők elkurvultak. Tizenéves és huszonéves lányok pornósokat megszégyenítő nyitottsággal esnek a pasiknak. Bármit megtesznek a szexben, análoznak, mélytorkoznak, hármast is bevállalnak. A pasik a bensőséges egyesülést, az intimitást hiányolják, szerintük a lányok viselkedése egyértelműen a pornó hatásának tudható be. A Velvetnek Bede Zsuzsa szexológus megerősítette mindezt, de hozzátette, ez kétoldalú, mert rengeteg férfi mindezt el is várja el a nőktől.

A tinilányok análoznak, mélytorkoznak, mindent bedobnak

"Kemény pornót a tinilányok nem öncélúan néznek, vagyis nem a saját gyönyörük miatt nézik. Azt gondolják, ezt várják el tőlük. És nem akarnak lemaradni, azt hiszik, most ez a menő. Tíz éve a dohányzás volt a nagylányság, most a piercing az. Öt évvel ezelőtt még nem kérdeztek a tinédzserek arról, hogyan kell csinálni a másikkal análisan, ma megteszik" - nyilatkozta a Velvetnek a szexológus, hozzátette, száz nőből tíz lehet az, aki önnön izgalmáért néz pornót.

Az egyik fórumozó állítja, annak, hogy a lányok, nők, asszonyok bevadultak, nem az az oka, hogy mindezt elvárják a pasik. Szerinte ez olyan hamis elvárás, mint a szőrtelenítés vagy a sminkelés, amit senki nem vár a nőktől konkrétan, mégis csinálják. "Amúgy ez sem olyan elvárás, hogy el van várva és csináld meg. Hanem a nők elkezdték megcsinálni ezeket, tömegesen és egyre fiatalabban, így a férfi társadalom lassan hozzászokott, hogy mindenkitől hallja, hogy az anál az jó, mindenki csinálja, akkor neki is ki kell próbálnia. A tinilányok pedig már 14 évesen belemennek, mert azt hallották a barátnőiktől, hogy ezt meg kell csinálni."

A nők önbizalma sérül a felnőttfilmek miatt

Az elmúlt öt évben egyre több pszichológus és szexológus foglalkozik azzal, milyen hatása van a pornófilmeknek. A felnőttfilmekben válogatott szép nők vannak (többnyire), akik mindenfélét művelnek a pasikkal: például dupla penetrációt, análszexet, bukkakét. A pornóipar az elmúlt öt évben az internet hatására egészen átalakult, az Emmanuelle-t felváltották a pár perces tömény szexjelenetek, amiket bárki elér két kattintással. Ráadásul kedvére válogathat a minden igényt kielégítő kategóriák közt.

A szexológusok szerint a nők önbizalma sérül a szép, csinos és nagyon bevállalós pornószínésznők láttán: sokan elkezdik magukat hasonlítgatni hozzájuk, és elhiszik, hogy a férfiaknak az ilyen nők tetszenek.

Az alacsony libidójú férfiak keresik a gyors kielégülést

"A pornótéma nagyon lecsapódik a rendelésünkön, a legtöbb férfi a nő rugdosására szokott eljönni, amikor már a szakítással fenyegetőznek. A mindennapokban a szexuális szokásokat, kéréseket a pornó nagyon nagy számban meghatározza. A kamaszkorúakra a legveszélyesebb, már ami a szexuális elvárásokat illeti. Az fogalmazódik meg bennük, hogy ezért vagy azért nem élvezik a szexet, vagy hogy a barátja nem élvezi vele a szexet, és kell valami extrémitás, beöltözés, análszex" – mondta a Velvetnek Bede Zsuzsa szexológus. Hozzátette, sok esetben azok a férfiak, akik minden nap pornót néznek, nem szexmániások, pont ellenkezőleg, alacsony a libidójuk, és a gyors kielégülést keresik.

Az arra való törekvés, hogy maszturbálással minél hamarabb elélvezzen valaki, nem jó alapja a kölcsönös élvezésnek, amiről páros helyzetben kellene szólnia a szexnek. A valóságtól elrugaszkodott nőideálok miatt pedig az ismerkedés nehezebb, sokan nem a saját súlycsoportjukban keresnek partnert.