Van különbség az egymás előtti maszturbálás és aközött, ha valaki a partnere kezét használva mutatja meg, neki mi a jó. Bár az önkielégítés szóló tevékenység, egymás előtt csinálni több szempontból is hasznos: hatékony lehet orgazmusproblémáknál és előjátéknak is tökéletes.

Nehéz elmondani, egyszerűbb megmutatni

"Az emberek nehezen beszélnek arról, mi az, ami jó nekik. A közös maszturbáció pontosan ezt a beszédet váltja ki. Azt nehéz elmondani, hogy azt szeretem, ha széthúzod, ha közben beteszed az ujjad. Az egymás előtti maszturbálás nagyon fontos, rengeteg mindent megtudunk a másik testéről, és azért is, mert hihetetlenül izgató" – írta meg a Velvetnek a 34 éves Zoltán, és hozzátette, van különbség a maszturbálás és aközött, amikor valaki a partnere kezével mutatja meg magán, mit szeret. "A kettő között óriási különbség van, mégpedig az, hogy ez iszonyatosan izgató. Azt tapasztalom, hogy ezt a nők is élvezettel nézik."

Bár a maszturbálás önmagában szóló tevékenység, mert ha van kivel, akkor miért nyúljon az ember magához, azonban az egymás előtti önkielégítés előjátékként, vizuális izgatásnak és párterápiás céllal is hasznos. Van, aki az első közös alkalommal szereti megtudni, hogyan nyúl magához a másik, hogy erősen, gyengéden, gyorsan vagy lassan szereti. Hogy hol vannak azok a pontok az intim részein, amiket élvezettel simogat. "A kapcsolat elején azért szeretem, mert úgymond mozi ahhoz, hogyan szereti a másik magának csinálni, ezáltal te is tanulod, hogyan nyúlj hozzá. Az pedig jó játék, ki bírja ki tovább úgy, hogy ne másszon rá a másikra. A későbbiekben is jó alkalmazni, vágykeltő. Egyébként nem volt még olyan, hogy végig csináltuk volna, körülbelül 5 perc után már egymásnak esünk minden esetben" – írta a 28 éves Eszter.

Még az egymás előtti masztihoz is bizalom kell

Vele szemben akad olyan is, aki az egymás előtti maszturbálást az első alkalommal hanyagolja. "Én ezt elsőre nem tudom csinálni, ehhez bizalom kell. Nem is volt ez jellemző a kapcsolataimban, mostanában kezdek ráérezni az ízére" – mondta a Velvetnek a 31 éves Judit, azt, hogy ehhez bizalom is kell, alátámasztotta a megkérdezett szexológus.

"A férfiak szexuális fantáziájában előkelő helyet foglal el a téma, a bárok erotikus táncosai és a peep show-k is körülbelül ilyesmiről szólnak. Új kapcsolat kialakításánál, első alkalommal ez öngól is lehet, egy új kapcsolatnál nem a szex az elsődleges, és ez a bizalomról is szól, ami elsőre ritkán van meg. Elsőre még nem ismeri a másik szokását, felfogását, emiatt lehet öngól. A másikban ilyenkor felmerülhet, miért, hát itt vagyok, rám nincs szükség?" – mondta a Velvetnek Bede Zsuzsa szexológus, hozzátette, hogy terápiás céllal az egymás előtti maszturbálás hatékony lehet orgazmusproblémáknál. "Nem olyan könnyű ezt tudatosan elérni, nagyon sok lánynak vannak problémája párhelyzetben az orgazmussal. Ha egyedül megy, de párhelyzetben nem, akkor ezzel le lehet vetkőzni a gátlásokat olyan céllal, hogy a páros szex működjön."