Az FBI bizonyítékai szerint Ira Isaacs bestiális és emberi ürülékkel kapcsolatos szexuális tartalmú filmeket készített, amiket saját cégén keresztül terjesztett. A négy év börtönre ítélt férfi a bíróságon azzal érvelt, hogy ő csak művész, filmjeit pedig nem szexuális izgatás céljára készítette, hanem azért, hogy sokkolja az embereket. Öt rendbeli obszcenitás terjesztéséért kell négy évet ülnie. Larry Flynt 1976-ban 7 évet, majd 25 évet kapott ugyanezért - a Hustler magazinban nem volt ürülék, sem állat.

Az önmagát sokkművésznek nevező, bronxi születésű Ira Isaacset a Kalifornia kerületi központi bíróság 48 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, amiért bestialitást és emberi ürülékhez köthető pornográf videókat készített – áll az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának közleményében. Az FBI Los Angeles területi irodájának bizonyítékai szerint 2004-től Ira Isaacs az LA. Media cégen keresztül számos weboldalt üzemeltett, amiken obszcén videókat reklámozott és értékesített. A filmeket ő maga készítette.

Három filmje miatt kellett a bíróság elé állnia, többek közt a beszédes című Gang Bang Horse "Pony Sex Game" című 2006-os film miatt. (Két nő egy állattal szexel, ráadásul két teljes órán át.) A bizonyítékok szerint a Stolen Car Films cégen keresztül olyan filmeket is közzétett, amelyekben emberi ürülékkel kapcsolatos szexuális cselekményeket látni. A négy év börtönre ítélt férfi a bíróságon azt nyilatkozta, ő csak erős üzenetet közvetített a pornóiparnak és az Igazságügyi Minisztériumnak, a célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a pornóban dolgozó nők kizsákmányolására. A bíróság bűnösnek találta őt öt rendbeli obszcenitás terjesztésért és a filmek előállításáért.

Isaacs önmagát sokk-művésznek titulálta a bíróságon, azzal védekezett, hogy filmjeit nem szexuális izgatásra, hanem szándékosan sokkoló célra készítette, direkt azért, hogy az emberek kiboruljanak. A 2 girls 1 cup filmmel védekezett a bíróságon, ami máig nincs betiltva, az interneten pedig rengeteg videó kering arról, hogy emberek hogyan lesznek rosszul a sokkvideó nézése közben. Az ebben a szakmában gyakori álnevek miatt nem teljesen világos, hogy Isaacsnek egyébként van-e köze a 2 girls 1 cuphoz, ahány forrás, annyi állítás, sok helyen a sokkvideó producereként említik, de a videó hivatalos leírásaiban nem jelenik meg a neve.

Az nem biztos, hogy Isaacsnek le kell ülnie a büntetését. Egy hasonló ügyben, obszcén tartalom előállításáért és terjesztésért perelték a Hustler tulajdonosát Larry Flyntet 1976-ban, akkor 7-től 25 évig terjedő börtönre ítélték (az amerikai jog sajátossága, hogy lehetőség van tól-ig időtartamú büntetést kiszabni), a döntést három évvel később visszavonták, Flynt összesen hat napot töltött rácsok mögött. Az állatos és ürülékes filmek internetes terjeszteséért és előállításáért Ira Isaacs csak négy év börtönt kapott 2013 januárjában.

A szándékosan sértő, durva, rendkívül erőszakos, fájdalmas vagy profán filmeket külön kategóriaként emlegetik, körülbelül úgy terjed egy-egy ilyen film, mint ahogyan a mémek. Bár keveseknek sikerül eltalálni ebben a kategóriában a művészetet, Gaspar Noénak, akit a filmszakma a sokkolás mesterének tart, ez mégis sikerül (Visszafordíthatatlan című filmjében például). Az interneten előforduló illetlen, obszcén, gyermekekre káros tartalmak cenzúrázása régóta foglalkoztatja a hatóságokat, mindeddig nem sikerült megfelelő megoldást találni. A videómegosztó oldalaknak köszönhetően ezek a filmek valóban az egész világot bejárják pillanatok alatt. A jó sokkoló videókra reakciók is érkeznek, a 2 girls 1 cup rengetegen parodizálták, például a celeb blogger, Perez Hilton is, aki 1 Guy 1 Jar című videójában egy üveg mogyorókrémmel nyalakodik a konyhában. Az elképesztően bizarr filmet  Lil Wayne is megemlíti a Gonorrhea című számában.

Az állatos pornófilmekkel való forgatás, az állatokkal való szexuális érintkezés a legtöbb országban tiltott, ennek ellenére a Google sajnos 126 millió találatot ad az animal sex keresőszavakra – köztük számos gyűjtőoldalt, ahol kifejezetten bestialitást mutatnak be.