A tökéletes nő legyen a konyhában kiváló szakács, tökéletes feleség, gondoskodó családanya, és az ágyban egy perverz kurva - szokták mondani a férfiak. A valóságban azonban egy bevállalós nőt ritkán tudnak elképzelni társként, egy társból pedig pillanatok alatt kiábrándulnak, ha az eljátssza a ribanc szerepét. A szerelmes pasik ugyanis tisztességes nőre vágynak, ezt olvasóink is megerősítették.

Ha szexről van szó, nincs az a férfi, aki ne képzelt volna már el mindenféle extrém jelenetet egy nővel: durva szopás, szadomazo, nyilvános szex, gruppenszex, és még sorolhatnánk – ezek mind olyan dolgok, amik szerepelnek a pasik vágyálmaiban. Az elképzelt nő pedig legyen a konyhában kiváló szakács, tökéletes feleség, gondoskodó családanya, és az ágyban egy perverz kurva – szokták mondani. A valóság viszont az, hogy ha érzelimeg is kötődni kezdenek egy nőhöz, a legtöbb férfira kiábrándítóan hat, ha partnerük túl bevállalós, esetleg perverz.

A jelenség a szakemberek körében külön kifejezést kapott madonna-kurva szindrómához hasonlít, de egyáltalán nem beteges, és sokkal általánosabb, mint azt gondolnánk. Mindössze arról van szó, hogy egy feleségnek, családanyának való nővel a szex szent dolog lesz, jobb esetben ekkorra már kiélik magukat más nőkön (vagy a szexuális vágyak megmaradnak vágynak), rosszabb esetben pedig ezzel párhuzamosan mással nőkkel perverzkednek. Ahogyan a férfiak nem szívesen választanak maguk mellé olyan nőt, akin már a fél város átment, úgy a későbbiekben is riasztó tud lenni, ha párjuk túllép egy bizonyos határt.

Legtöbb esetben ez megfelelési kényszer

"Andreával minden szép és minden jó volt egészen addig, míg azt nem kezdte érezni, hogy esetleg túl kevés nekem az ágyban" – mesélte a 33 éves Ferenc. "Mindez annak volt köszönhető, hogy pornóoldalakra bukkant a számítógépem előzményeiben, ráadásul szadomazo műfajban. Pár nap múlva egyik éjjel szolganőset kezdett játszani, meztelenül lerogyott a lábaim elé, és elkezdte nyalni a lábujjaimat, ahogyan azt a filmekben is látta. Teljesen megdöbbentett az egész látvány, egyik pillanatról a másikra kiábrándultam, sőt, sajnos undorodni kezdtem tőle. Egészen addig elvoltam a pornókkal, amiket csak érdekességképp néztem, a saját barátnőmet egyáltalán nem akartam ilyen helyzetben látni."

Egy másik olvasónk akkor bukott ki, amikor a közeledő születésnapja alkalmából a csaja felajánlotta neki, hogy vonjanak be egy harmadik személyt, lehetőleg egy másik nőt a szexbe. "Mindenhogy elképzeltem már ezt a jelenetet, de soha nem szerepelt benne az a lány, akibe szerelmes vagyok, és akivel együtt élek. Egyszerűen nem értem, hogyan jutott ez az eszébe" - mondta a 37 éves Álmos.

A 26 éves Márton se érzett másképp, amikor komoly kapcsolat reményében randizni kezdett egy egyetemista lánnyal, akiről kiderült, hogy pornón szocializálódott: "Csendes, komoly lánynak tűnt, hetekig csak randiztunk és csókolóztunk, aztán az első szex alkalmával olyan jelenetet vágott le, hogy csak kamilláztam: pornósokat megszégyenítő módon nyögött és pörgött a farkamon, amit aztán úgy torokra is kapott, hogy fuldoklott is közben, és egyből felajánlotta, hogy mehet seggbe is - az a lány, akinek a nevetésébe zúgtam bele, és mert annyira cukin igazgatta mindig a szemüvegét. A szex jó volt, de képtelen voltam összeegyeztetni a ribancot és az aranyos lányt, hamar vége is lett a dolognak."

A legtöbb esetben egyébként nem a nők perverziójáról van szó, hanem 90 százalékban  megfelelési kényszerről: sokan elsőszámú praktikának tartják szexszel megtartani a férfit, ezért szinte bármit bevállalnak, ami bizony egy full szerelmes pasi számára megdöbbentő, akik pedig felismerik a jelenségben a kétségbeesett kapálódzást, azok számára meg azért lesz kiábrándító az egész.

Miért hiszik a nők, hogy kurvaként kell viselkedniük?

Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus szerint sokszor beleesik a nő a saját vermébe: "Például a kapcsolat kezdetén gyakrabban adja a nőstényt, vagy néha félreérti a férfi igényét  (azt minden nő tudja, hogy a férfi pénisz- és aktusorientált) és a "kurva-attitűdöt" veszi elő. De lehet, hogy a férfi épp nem arra vágyik. Sokszor hibázik a nő, mert előbb adja oda az ajándékot, nem tudja a férfival játszani a húzd meg, ereszd meg játékot, így a férfi vágya nem egy nagy ragadozó elejtésére összpontosul,  hanem 'jobb híján' csinálja. Ezzel a nő el is vesziti a férfi őrjitő vágyait.

Ha a nő ha királynői babérokra vágyik (és miért ne vágyna arra), akkor okosan kell felszítani - és nem direkt módon - szerelmese vágyait. Az is fontos, hogy intelligens legyen, lehessen vele társalogni és tájékozott legyen a társadalmi kérdésekben is. De a tisztességes nő is kevés! A férfi arra vágyik verbálisan, de az a nő nem biztos, hogy hosszú távon képes tökéletes partnerként a férfira nőként hatni. A kurvaság viszont nem célravezető sok esetben, hisz a férfi akar és szeret hóditani."