Betekintést adva a magánéletükbe és a munkájukba, több külföldi domina is megírja, hogy néz ki egy napja. Van, aki délelőtt a sarki kávézóban, melegítőben ül a laptopja felett, és van, akinek a szeánszához tartozik, hogy ebédet kap a klienstől.

Reggel anya, nappal domina, este feleség az amerikai nő

Reggel édesanya, napközben domina, este pedig feleség a névtelen amerikai domina, aki a Kinkly oldalán írta meg, hogyan kell elképzelni egy napját. A férje tud arról, hogy mi a munkája, sőt a nap végén meg is beszélik egymással, kinek milyen volt a napja. "A reggeli órákban úgy nézek ki, mint bármely más anyuka, aki a helyi kávézóban dolgozik a laptopján, alkalmanként gyors, diszkrét telefonhívásokat intéz joggingban és smink nélkül. Ha a nap folyamán látsz később, lehet, hogy vintage fűzőbe, selyemharisnyába öltözöm, a frizurám és a sminkem tökéletes lesz" – kezdi a domina Kinkly oldalán, aki arról ír, milyenek a mindennapjai.

A nő hivatásos domina, néhány kliense azért megy hozzá pár órára, hogy elmeneküljön a valóságtól. Munkáját inkább egyfajta személyi edzőnek tekinti, ahogy ő fogalmaz "olyasmi, mint az extrémsport-függők börtöne". Néhányan azért járnak hozzá, hogy tanuljanak magukról és a szeretőikről, ezeknek az embereknek abban segít, hogy megmutatja, a vágyaik nem ördögtől valók, mentorként segíti őket abban, hogyan találjanak a perverz játékaikhoz partnert. "Az esetek többségében tudom, hogy hol vannak a határok, de jobb, ha figyelmen kívül hagyom. Egy hosszú nap végén szellemileg és fizikailag is kimerülve azzal töltök el egy órát, hogy fertőtlenítem és megtisztítom a segédeszközöket. Nincs a klienseim és köztem hagyományos szex" – írja, és hozzáteszi, hogy sok síkosítót és óvszert használ el a nap folyamán. Mielőtt hazamegy, kifizeti a helyiség bérleti díját, aztán irány a család. Otthon már ismét jelentéketlen, hétköznapi nő, a fiával foglalkozik, és a munkáját teljesen kizárja. "Végül a kanapén a férjemmel összekuporodunk, és megbeszéljük, milyen napunk volt, az övé az egyik amerikai vállalatnál, az enyém a börtönben, és jót nevetünk, milyen hasonló is a munkánk valójában."

Macskájával ébred, kedvenc kliensével verseket szavaltat a seattle-i domina

A Seattle-ben élő domina, Victoria Rage blogot ír a mindennapjairól, hetente körülbelül 4-5 napot dolgozik. Egy átlagos munkanapja a következőképpen néz ki. Délelőtt 10-kor mászik ki az ágyból a macskájával együtt, 10:15-10:45 között e-maileket olvas, telefonálgat, tusol, és nyaktól lefelé mindenét leborotválja. 10:50-ig a frizurájával foglalatoskodik, majd a következő 10 percben kutyát sétáltat, kávézik, és meghallgatja a hangrögzítőjét. 11-kor kezd el dolgozni, ez az első szeánsza egy átlagos munkanapján, majd dél előtt 5 perccel befejezi. Déltől a kedvenc játszótársa érkezik hozzá, aki négyig vele is van, a férfi visz neki ebédet, majd a domina lábánál ülve verseket szaval, amiket meg kellett tanulnia kívülről. A naplójában azt írja Victoria Rage, hogy a játszótársa nagyon izatott ilyenkor, mert tudja, hogy úrnője számolja a hibákat. Elektromos kínzások, fisting és hasonlók járnak a hibákért.

Délután négytől ötig takarítja a helységet, ahol dolgozik, fertőtleníti a segédeszközöket, válaszol az e-mailekre, twitterezik. Öt órától készülődik, újabb kliense érkezik fél 6-kor, ezúttal a latexruhát orvosi köpenyre cseréli, és orvosos játékhoz készül. A kliense, akiről a naplójában ír, újonc, még sosem volt része ilyesmiben, így először felméri az állapotát a domina. Finoman vezeti be az újoncokat, számára az a legizgalmasabb, mennyire megdöbbenek az új kliensek azon, hogy élvezik az egészet. Este 8-tól egy órán át ismét takarít, elintézi a nem fogadott hívásait, majd hazamegy. Körülbelül este fél 10-re ér haza, a háziállatait megszeretgeti, majd a tus alá áll, és élvezi, ahogy a forró vízben relaxálhat. Végezetül a tévé elé fekszik valamelyik háziállatával, kifesti a körmeit, frissíti a weboldalát, majd lefekszik aludni. 

Megkérdeztünk egy magyar dominát is arról, milyen egy napja, csak hogy összehasonlítási alapunk legyen. Az orvosi fétiseket is vállaló domina a magánéletéről és a munkájáról sem beszélt szívesen, arra a kérdésre is csak szűkszavúan válaszolt, hogy tart-e például kávészünetet. Azt viszont megtudtuk, hogy megcsappant a kereslet a dominák szolgáltatásai iránt, a megkérdezett dominához sok régi kliense nem jár, eltűntek a válság miatt.