A hosteleket kínáló Hostelbookers turisztikai weboldal készítette a felmérést, amiből kiderül, hogy a legjobb szeretők nem az olasz férfiak, hanem az írek, legalábbis a felmérést kitöltő nők szerint. A válaszadó férfiak szerint az orosz nők a legjobb szeretők, a brazilok pedig a hűtlenségben jeleskednek. Szerelem, szex, utazás kéz a kézben járnak.

A Hostelbookers oldal felmérést készített a nyaralás közbeni szexuális szokásokról. A felmérésben résztvevő férfiak és nők válaszaiból kiderül, hogy minden ötödik kalandból kapcsolat lesz, hogy az olaszok 80 %-ban használnak kotont a szexhez, és az is kiderült, hogy 69 %-ban a helyiekkel jönnek össze a turisták.

Nyaralás közben a szex gyakoribb, állítják a kutatók, aminek feltehetően az lehet az oka, hogy a mindennapi problémákból kiszabadulnak az embereknek, és csak annyi a dolguk, hogy jól érezzék magukat. A Hostelbookers 22 kérdést tett fel a felmérésben, a kérdések közt szerepelt az is, hogy szakított már a partnerével miután szabadságra ment? Melyik nemzet férfijai/női a legjobb szeretők? Az alábbi infografikában látható adatokat 11 000 válaszadónak köszönhetően állították össze.

A megkérdezettek 48%-a szakított a partnerével a nyaralás után, 17% már a szabadság ideje alatt megtette, 37 % pedig mielőtt elutazott volna, akkor mondott búcsút. Olyanok is vannak, akik megcsalták a partnereiket a nyaralás alatt, a válaszadók 16%-a vallotta be a félrelépést. 

A válaszadó férfiak többsége az orosz nőkre esküszik, második helyen a lengyel nők, harmadik helyen a kolumbiaiak állnak. A nők többsége az ír férfiakat vallja a legjobb szeretőknek, a dobogó második helyén az ausztrálok állnak, a britek a harmadikak a sorban, őket pedig az olaszok követik. Szóval hivatalosan is kijelenthető, hogy már nem az olasz férfiak a legjobb szeretők. 

A hűtlenkedésben a brazilok élenjárnak, őket a franciák, majd a bolgárok követik. A legtöbben a helyiekkel fekszenek le (69,3 %), 43,5 % több mint egy partnert is elfogyaszt nyaraláskor – az nem derül ki, hogy egyszerre vagy külön-külön. Majdnem 10 % több mint 5 emberrel is lefeküdt egyazon nyaraláson. Hármasszex a válaszadók 17%-ának jött össze, és legalább ugyanennyien feküdtek már le valamelyik hostel alkalmazottjával. A férfiak 52 %, a nők 41 %-a egyéjszakázott.

A magyarok is szerepelnek a listán, de elég kiábrándító ténnyel: a felmérés szerint (tehát azok szerint, akik feküdtek már le magyarokkal) a magyarok 18%-a nem használ kotont. Az olaszok, a görögök és a bolgárok nagyja odafigyel a védekezésre, a kínaiak, az indonézek, a törökök és a magyarok pedig magasról tesznek az óvszerre.