Ben Southall fél évig hivatalból sütteti a hasát a napon, és ezért 150 ezer ausztrál dollárt fizetnek neki. A nemzetközi pályázaton meghirdetett állást 34 ezer jelentkező közül elnyerő férfi a héten költözött be barátnőjével luxusapartmanjába, és a legjobb marketingeseket is lekörözve áradozik a sziget szépségeiről, a szálló hat csillagáról és a remek szakácsról. A 34 éves britnek egyedül az anyja főztje hiányzik.

Július 1-jén munkába állt Ben Southall, aki 34 ezer jelentkező közül megnyerte a Queensland állam turisztikai hivatala által a világ legjobbjának meghirdetett állást, írja az NDTV. Ben Southall a fél éves kiküldetésre magával vihette barátnőjét, azonban elmondása szerint hiába a remek állás, az anyja főztje nagyon fog hiányozni.

A 34 éves férfi januárban nyerte el a világszerte meghirdetett "álláslehetőséget", ami persze gyakorlatilag egy ügyes reklámkampány Ausztrália nyaralóhelyeinek népszerűsítésére. A boldog nyertes barátnőjével, Breanna Watkinsszal július elsején foglalhatta el "szolgálati lakását" az ausztráliai Hamilton szigeten, munkaköre pedig mindössze annyi, hogy fél éven át élvezze a Nagy-korallzátony nyújtotta élményeket, és ezért még neki fizetnek. Southall, aki hivatalosan a sziget gondnoka, összesen 150 ezer ausztrál dollár (23,5 millió forint) fizetést kap azért, hogy nyaral: feladata csupán annyi, hogy utazgasson a szigetek között, golfozzon, napozzon, vitorlázzon, búvárkodjon, élményeiről pedig hetente be kell számolnia blogjában. A nem túl stresszes munka meghirdetésével nem csak a nyertes jár jól, becslések szerint Queensland állam turisztikai hivatala százmillió ausztrál dollár értékű ingyen publicitást szerzett kampányával.

Southallt munkába állásának első napján bemutatták a sajtó képviselőinek Brisbane-ben, majd a több tucat interjú után végre elvitték munkahelyére, a Hamilton szigetre. Első beszámolójában a szigetre érkezéséről és a paradicsomi állapotokról ír. „A megérkezésünk Hamilton szigetére igazán látványos volt – a fanfárokra gondolok, amik az üdülőhely összegyűlt alkalmazottjainál voltak. Igazán úgy éreztem, végre megérkeztünk a paradicsomba; a repülés a zátonyok felett, a látvány, ami elénk tárult és aztán ez, elakadt a szavam" – írja a Southall.

Nézze, milyen stresszes!

A pár a remek fogadtatás után beköltözött a luxusapartmanjába, ami a leírás szerint három szobából áll, a hűtőben betárazva várták a jégkockák, a teraszon egy hatalmas, saját medencéje van, és a korallzátonyra nyíló kilátás sem elhanyagolható. Persze a reklámszöveg itt még nem ér véget, megtudhatjuk, a Qualia üdülőhely méltán kapott hat csillagot, a medencék végtelen hosszúnak tűnnek, a homokos tengerpart makulátlanul tiszta, a szakács pedig zseniális vacsorát készít. A jogosan irigyelt Ben Southall az első nap után méltán elégedett, és elmondása szerint, ha a dolgok olyan jól alakulnak, ahogy indultak, a világ legjobb állásának köszönhetően ő lesz a világ legboldogabb, legfáradtabb és talán a legkövérebb embere.