Egy 21 éves rendőrnő elvesztette állását a Playboyban megjelent meztelen képei miatt. A megyei seriff szerint a pucér képek szerződésszegésnek számítanak, hiszen Jessie Lunderby megsértette az általa aláírt rendőrségi etikai kódexet.

A 21 éves Jessie Lunderbyt kirúgták állásából, miután főnökei megtudták, hogy a Playboy honlapján őt választották a hét nőjének, írja az ABC News. Lunderby a megtisztelést június hetedikén érdemelte ki, és vasárnap volt az utolsó munkanapja a fayetteville-i börtönben, ahol a rabok beilleszkedésében segített.

A lány a honlapon egy rózsaszín, átlátszó melltartóban és a hozzá passzoló bugyiban látható, ami a hivatal szerint szerződésszegésnek számít. „Amit tett az vitathatatlanul hiba” – nyilatkozta a Washington megyei seriff, Tim Helder. „Vannak bizonyos szabályaink és etikai kódexunk, és ezt mindenki aláírja” – tette hozzá. Helder szerint kolléganőjük vetkőzésével rossz hírét keltette a szervezeti egységüknek, és így kérdés sem fér hozzá, mennie kell.

Lunderby szerint ez az egész álszentség a testület részéről, hiszen szerinte tudtak arról, milyen képek készültek róla. Ugyanakkor főnöke számára a legnagyobb problémát az okozta, hogy a rendőrnő a magazinnak adott interjújában pontosan megmondta, hol dolgozik, és ezzel ellehetetlenítette a munkáját. Helder szerint a képek híre futótűzként terjedt a rabok között, és ha Lunderby visszatérhetett volna, komoly problémákat okozott volna, akár a fizikai erőszakig is elfajulhattak volna a dolgok.

A 21 éves nőnek mindenesetre jók az esélyei arra, hogy visszakapja munkáját, mivel hasonló eset miatt a bíróság a kirúgott nőnek kedvezett. Cibella Borges 1980-ban kétszer is levetkőzött, mielőtt felvették volna a New York-i rendőrség kötelékébe. Amikor a rendőrségen felfedezték a meztelen fotókat, Borgest azonnali hatállyal kirúgták, a nő azonban bíróságra vitte az ügyet, és visszakapta állását.

Az eset egyébként nem egyedi, Angliában szintén egy női börtönőrt rúgtak ki állásából, a nő szerint arra hivatkozva, hogy túlságosan szexi. Amitjo Kajla szintén a bírósághoz fordult, és megnyerte a Brinsford Fiatalkorúak Börtöne ellen indított pert. A bíró döntése értelmében kora és neme miatt bocsátották el, és ez nem számít kellőképpen megalapozott indoklásnak. Egy londoni rendőrt szintén szexképei miatt bocsátottak el a kötelékből. Igaz, nála az is szerepet játszott, hogy funboybobby néven egy társkereső oldalon bizalmas információkat fecsegett ki.