Egy 42 éves Los Angeles-i spanyoltanárnőt azután tartóztatott le a rendőrség, hogy egy diákja feljelentést tett ellene. A diák azt mondta, Gabriela Cortez tanár 2008 és 2010 között rendszeresen lefeküdt vele. Csak az elmúlt egy hónapban Cortez a hetedik tanár, akit Los Angeles környékén hasonló dolog miatt tartóztattak le.

A héten letartóztatta a Los Angeles-i rendőrség Gabriela Cortezt, egy 42 éves spanyoltanárnőt, miután egy volt diákja bejelentést tett a rendőrségen arról, hogy 2008 és 2010 között rendszeresen lefeküdt a nővel, aki akkor a tanára volt - írja a Daily Mail.

A 18 éves fiatal, aki korábban a Roosevel High Schoolba járt azután fordult a rendőrséghez, hogy befejezte tanulmányait az iskolában. A meg nem nevezett diák azt mondta, azért fordult a rendőrséghez, mert nem hagyta nyugodni a lelkiismerete.

Az időpontokból és az egykori diák korából kiderül, hogy a harmincas évei végén járó tanár a 14 éves diákjával folytatott viszonyt. A rendőrségen kiderült, hogy a tanárnő egy másik diákkal is viszonyt folytatott a kérdéses időszakban, de ő nem tett feljelentést a rendőrségen.


Nagyobb térképre váltás

Cortezt letartóztatták, de 140 ezer dolláros, 30 millió forintos óvadék ellenében szabadon engedték, munkahelyén azonnal felflüggesztették. Arról, hogy a két diákon túl lefeküdt-e még tanítványaival nem tudni, mert a tanárnő nem nyilatkozik, a tárgyalása március végén kezdődik majd.

Az Egyesült Államokban a résztvevő felek korától függetlenül tilos, hogy a tanárok a diákjaikkal feküdjenek le, mivel viszont a dolog nem túl ritka, ezért sok tanár kerül Cortezéhez hasonló helyzetbe. Igaz, a többség nem 14 éves diákokkal, hanem idősebbekkel fekszik le. Los Angeles környékén a Daily Mail cikke szerint csak az elmúlt hónapban hét tanár tartóztattak le azért, mert lefeküdt a diákjával.

A dolog súlyos börtönbüntetést vonhat maga után, legutóbb két tanár tíz év börtönt kapott, mert lefeküdtek a diákjaikkal. Mondjuk előtte alkoholt és füvet is adtak nekik, ami erősen megdobta a büntetési tételt.

Ha csak simán szexel egy tanár a diákjával, akkor általában megússza felfüggesztett büntetéssel, de sokszor eltiltják a tanári pályától.